mandag 14. mars 2016

Guttenavn 2018

Ser man på enkeltnavn og ikke ulike skrivemåter slått sammen, var det imidlertid Oliver på tredjeplass som skulle vært på topp. På jakt etter et langt navn til babyen din? Norske foreldre velger ofte populære engelske jentenavn og engelske guttenavn til sine babyer. Finn de mest mest brukte navnene her! På guttesiden var Lucas mest brukt før Filip og Oliver.


Emma er dette årtusenets mest brukte jentenavn og har vært årets navn ni ganger. Emma kommer fra tysk og betyr stor. Se liste over de ti mest populære navnene nederst i saken. Navnetrendene skifter. Guttenavn er mer robuste enn jentenavn på grunn av oppkalling, sier Ouren.


Når også neste guttenavn på listen, Lucas, er bibelsk, ser vi at bølgen med bibelske guttenavn ikke er over. Hvor mange heter det samme som deg? Jakob er et typisk bibelnavn. Seks nye guttenavn kom inn på topp 1listen.


Frans endte høyest med en 75. Nye navn på topp listen var Alexander og Noah, ut gikk Axel og Vincent. Det sier Jørgen Ouren, navnestatistiker i Statistisk sentralbyrå. Det betyr den som holder i hælen, vernet av Gud. Du vil helt sikkert finne et navn som passer din fremtidige babygutt.


Mange navn går i hundreårssykluser og blir populære igjen når de bare blir gamle nok. Men jeg tviler på at foreldre i dag kommer til å gjøre Olga og Gunda populære igjen, selv om de. Sofie vipper ned Marie som mest brukte fornavn. For første gang på svært lenge er ikke Marie mest brukte annet fornavn.


Mest brukte kombinasjon var Emma Sofie. For gutter er det Sander som har øker mest, mens Aksel. Venter du barn, og skal bestemme navn?


Mange vil styre unna de mest populære navnene, og heller velge noe unikt. Det kan bli flere harde konsonanter i guttenavn. Dette kan se ut til å være på vei i USA, sier Utne.


Guttenavn 2018

Noen som har lyst å hjelpe meg med å finne ett guttenavn på S. Gjerne ett som ikke er superpop forøeblikket :). Vi skal nå skrive et lite program som bruker navnelistene. Kanskje vi kan få katten vår til å se forskjellen på jente- og guttenavn ? Vi begynner med å la katten spørre om et navn.


For at katten skal kunne huske navnet vi forteller den vil vi bruke en variabel. Har Mats, Sivert, August og Ferdinand på lista, med kanskje Sivert øverst.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg