torsdag 17. mars 2016

Store smerter i brystet

Store smerter i brystet

Det er mange forskjellige årsaker til slike smerter , og de fleste er ikke tegn på sykdom av betydning. Smerter i venstre side av brystet har svært sjelden noe med hjertesmerter å gjøre, da vil som oftest vondten sitte et annet ste mer under brystbenet. Brystsmerter kan imidlertid være uttrykk for alvorlig sykdom. Hele brystkassen består av skjelett og muskulatur, som dekker over lunger og hjerte, bl. Det vil si at smerter i brystområdet svært ofte vil kunne være forårsaket av nettopp muskelsmerter.


Store smerter i brystet

Ofte er et ukorrekt sugetak hos barnet hovedgrunn til smerter. Dersom kvinnen ikke mottar faglig god veiledning og får rettet opp i dette, vil det kunne føre til skader, traumer og sår på brystknoppen. Sv: store smerter i brystet og puppene.


For å si det sånn, så sto jeg på skolen og gråt mine modige tårer når jeg var gravid med førstemann, fordi en av medelevene mine hadde kommet borti et av brystene mine i kantinekø. Jeg har fått meg et nytt symptom. Eller det vil si det har vært der en stun men kan si at det har utviktle seg.


Det gjelder store brystsmerter som går fra brystkasse og opp mot svelg og hals, jeg blir tett i hasen og må puse tungt, jeg får virkelig store smerter i brystkasse og greier ikke å stå eller å sitte. Smerter i brystet er egentlig smerter i brystkassen, altså også smerter i ryggen, i siden og tildels i skuldrene. Smerter nederst i brystet kan være vanskelig å avgrense fra mavesmerter.


Hva kommer brystsmerter av? Dette kan også forhindre utvikling av store infarkter som kan føre til hjertesvikt. Hjertekrampe (Angina pectoris) betyr trangt bryst. Denne sykdommen skyldes utilstrekkelig tilførsel av blod til hjertet under anstrengelse på grunn av forsnevringer i kransårene. Tilstanden gir klemmende smerter i brystet i forbindelse med fysisk aktivitet.


I noen tilfeller blir smertene langvarige og kroniske, og vanskelig å håndtere. I denne artikkelen omtaler vi et utvalg av tilstander som kan gi store smerter. Les om smerter og smertebehandling her. Noen har smerter over lengre ti andre har kortvarige og mer akutte smerter. Alt etter årsaken kan smertene stråle ut i armene, opp i halsen, ned i magen, og av og til ledsages av tung pust, kvalme, hjertebank og ikke minst angst.


Ustabil angina pectoris eller hjerteinfarkt. Kan gi plutselig dyspné, takypné, respirasjonsavhengige brystsmerter og hoste. Eventuelt hemoptyse.


Store smerter i brystet

Jo eldre vedkommende med smerter i brystet er, jo større er sjansen for at årsaken bak skyldes hjertet eller lungene, og ikke psykiske årsaker eller smerter fra muskel- og skjelettsystemet. Hva skyldes smerter i brystet ? Funksjonsfeil eller hjertelidelse? Smerter på grunn av funksjonsfeil i brystryggen og stram muskulatur, kan være intense og stikkende og forsterkes når man forandrer stilling. Schlichting beskriver smertene som typiske stingsmerter.


Ifølge DiagnosisPro. Smerter eller følelse av spreng i brystene rett før menstruasjon er vanlig og sjelden et tegn på brystkreft. Mange opplever stor redsel for hjerteinfarkt når de kjenner smerter i brystet.


Hvis du har ett eller flere av symptomene under, eller har høy risiko for hjertesykdom, bør du søke legehjelp. Sykliske smerter i brystene kan begynne opptil to uker før menstruasjonen. Ikke-sykliske smerter kan være skarpe og brennende. Smertene kan tilta helt til menstruasjonen begynner og deretter bli bedre. Som nevnt finnes det en rekke mulige årsaker og diagnoser til vondt foran i brystet – symptomene må sees i helhet.


Men blant annet refererte smerter fra nærliggende muskeldysfunksjon eller leddrestriksjoner (i brystryggen, brystet og skulder) kan gi smerter i brystet. Smerter i leggen kan faktisk være tegn på at du har fått en type blodpropp som oppstår i dype blodårer i leggmusklene. Dersom en slik propp rives løs og finner veien til lungene, kan det fort bli alvorlig.


Selv om smerter og trykk i brystet er et klassisk symptom, er det faktisk en god del både kvinner og menn som ikke får slike smerter i det hele tatt. Har du et større infarkt,.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg