onsdag 16. mars 2016

Europeisk helsetrygdkort bestilling

En teknisk feil har oppstått. Vennligst prøv igjen senere. Da skal du til den offentlige helseportalen helsenorge. Briter som besøker Norge, vil også kunne benytte sine Europeiske helsetrygdkort her.


Viktig å merke seg. Her er det lenker til hvordan du raskt kan melde adresse-endring og hvordan du kan finne andre boligtjenester på nett. Ved å vise helsetrygdkortet hos offentlig lege eller offentlig sykehus når du er på Europaferie,. Har du husket å bestille europeisk helsetrygdkort til ferien?


Hvem har krav på europeisk helsetrygdkort ? De som allerede har et helsetrygdkort , bør sjekke utløpsdatoen på kortet. Kortet er gratis og gjelder i tre år. Når det nærmer seg utløp, bør du bestille et nytt kort.


Dagbladet): Skulle du behøve medisinsk hjelp når du er ute og reiser i EØS-lan er et europeisk helsetrygdkort godt å ha. Det sikrer deg samme behandling som om du hadde vært borger i det. Hvert familiemedlem må ha sitt eget europeiske helsetrygdkort.


Skal du på ferie til et annet nordisk lan skal du derimot ikke behøve å ha med eller vise frem kortet. For å få kortet tilsendt, går du til helfo. Her finner du tjenester som hjelper deg å følge opp din egen helse. Etter hvert kan du benytte flere tjenester på vegne av dine barn og de som har gitt deg fullmakt.


Du har med dette samme vilkår som oppholdslandets egne borgere. Europeisk helsetrygdkort E1bekrefter din rett til nødvendig helsehjelp i EØS-land inkludert Spania. Du bør ha med deg kortet om du skal oppholde deg midlertidig i Spania. Hvis du er for sent ute med å bestille europeisk helsetrygdkort.


Etter bestilling av kortet tar det ca dager til du mottar kortet. Dersom du ikke rekker å motta kortet og det oppstår behov på reisen, trenger du kun å notere deg telefonnummeret og telefaksnummeret nedenfor. Men merk deg også at du må betale de samme egenandelene som landets innbyggere.


De kan være annerledes enn det du er vant til hjemme i Norge. Europeiske Reiseforsikring er Norges ledende selskap innen reiseforsikring. Forsikre deg før neste reise med vår helårs-, engangs- eller studentforsikring! Ser du etter forsikring for bedrifter?


Gå til våre bedriftssider. I de tilfellene NAV HTF må bestille helsetrygdkort for bruker, skal ikke elektroniske løsninger benyttes. Bestilling foretas i Infotrygd eller via NAVET. Det er viktig at du vet hvilke rettigheter kortet gir.


Her bestiller du helsetrygdkortet. Det skal være i postkassen din innen dager. Har du allerede kortet, bør du sjekke om det fortsatt gjelder, siden kortet varer i tre år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg