mandag 27. mars 2017

Potetskiver i ovn

Lagervarer leveres neste virkedag. Kjøp Ovn hos WhiteAway. Dette er superenkle poteter altså. Delt i skiver og stekt i ovn rett og slett.


Mer enn det hadde jeg strengt tatt ikke trengt og skrive, men en litt mer utførlig forklaring følger nedenfor. Som alltid er det jo de små detaljene som gjør den store forskjellen. Her er det maldonsalt og rett temperatur.


Vask potetene godt og del i båter. Legg dem i en bolle og ha olje i bollen. Dryss over salt, urter og paprikapulver. Ha potetbåtene over i en langpanne dekt med bakepapir.


Gylne potetskiver i form. Fortsett med å bygge opp lag på lag med poteter og avslutt med noen fine potetskiver på toppen. Pensle toppen med litt olivenolje, kvern over litt salt og pepper og pynt med en kvist timian.


Formen kan nå enten settes kjølig til du ønsker å steke den, eller stekes med en gang. Clotilde har et triks, og det er veldig enkelt. Og jeg har alltid endt opp med noe som ligner litt for mye på papp.


Ikke at det var uspiselig, for all del. Det skal nemlig temmelig mye til for at. Poteter er alltid et naturlig tilbehør, men pannestekte poteter er så godt at de nesten er en liten rett i seg selv. En garantert favoritt til både store og små! Fiskepinner er rask hverdagsmat.


De er nesten like raske om du lager dem fra bunnen av, og vanvittig mye bedre. Server dem potetskiver og gjerne revne gulrøtter. Det er her supertrikset kommer inn. Du forvarmer ovnen på full guffe og varmluft (viktig!) til 2grader. Den må være ferdig oppvarmet og kanskje enda litt til før du setter potetene inn.


La ovnen stå på varmluft mens potetene står i. Ovnsbakte potetskiver – enda en smakfull potetvariasjon er utprøv og denne kan også anbefales. Andre gode potetforslag du kan finne her på bloggen er Lime og persillepoteter, potetsnadder og ovnsbakt potet på pinne. Oppskriften er enkel. En litt drøy påstan jeg innrømmer det.


Men jeg synes dette er verdens beste ovnsbakte poteter, og ting som kan synes som unødvendige detaljer er angivelig forskjellen på helt vanlig ovnsbakte poteter og verdens beste ovnsbakte poteter. Med mange gjester rundt middagsbordet, er hel laks i ovn en super måte å tilberede laks på. Ikke bare ser det flott ut, men fiskekjøttet holder seg også saftig og godt når laksen bakes med skinnet på. I denne oppskriften kan du også bruke hel ørret.


Potetskiver i ovn

Vi har oppdaget at du blokkerer annonser. Vi i Godt hadde satt stor pris på om du hvitelister oss slik at vi kan finansiere vår journalistikk med reklame og fortsette å være en gratis nyhetskilde. Hvordan steker dere poteter i ovnen. Prøvde meg her endag på å stekte poteter med skall på. Kan noen forklare meg hvordan dere steker poteter?


Med eller uten skall, spiller ing. Forvarm ovnen til 2grader. Smelt smøret og skjær potetene i så tynne skiver du klarer, gjerne med mandolin eller høvel.


I en bolle, vend potetskivene i smør, parmesan, salt, pepper og litt timian. Frittata betyr ”stekt” på italiensk, og retten kan ligne på en pai uten bunn. Frittata kan fylles med mye forskjellig, men prøv denne gode varianten med bacon, potet, løk og tomat. Denne kyllingformen med fløte og smak av karri er en sikker vinner på middagsbordet for både store og små. Og det beste er at den lager seg nærmest selv.


Lettvint og god middag. Legg potetskiver og løk i en ildfast form. Nakkekotelett med stekte potetskiver , smørstekt purreløk, kålruletter med svin og vårløksaus med chili og jalepeno Publisert: 22. Thomas Won Nyheim Følg kokebloggen på facebook for å få med deg neste innlegg. Legg gjerne potetene lagvis, men pass på at alle potetskiver får dryss av salt, pepper og særlig parmesan.


Bak i ovn på 2grader i minutters ti stek potetene like lenge samtidig. Anrett lakseskiver, potet, grønnsaker og bakte tomater på tallerkenen. Gjerne med en liten rømmeklatt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg