mandag 29. mai 2017

Vaksinering

Vaksinering

Informasjon om alle vaksiner som tilbys i Norge. Dette kan mest korrekt betegnes som forebyggende eller profylaktisk vaksinasjon. Veilederen inneholder informasjon om vaksiner, vaksinasjonsvirksomhet, vaksinasjonsprogrammene i Norge og vaksinasjon av spesifikke grupper. Det er ingen erstatning for undersøkelse eller behandling hos helsepersonell. Hunder og katter vaksineres for smittsomme sykdommer.


Vaksinering

Vi i AniCura kan hjelpe deg med vaksinering av hund og katt. Vaksinasjon gjøres årlig. Lovverk om arbeidstakers ansvar for vaksinering. Regelverk (lov eller forskrift) Påkrevde og anbefalte vurderinger for arbeidsgiver knyttet til vaksinasjon.


Nasjonalt folkehelseinstitutt fastset kva for personar som er i risikogruppene og som skal få tilbod om sesonginfluensavaksinasjon. Dette er Reiseklinikkens fag- og emneportal. Sykdommene vi vaksinerer mot er ofte dødelige som det ikke finnes effektiv behandling mot. Du kan få influensavaksinen ved Folkehelsekontoret i Sandvika på Bekkestua Helsestasjon eller hos din fastlege. I tillegg til vaksinering gir vi reiseråd og veiledning om reisevaksiner og andre vaksiner.


Påfyll av difteri, stivkrampe, kikhoste og polio er anbefalt hvert 10. Se informasjon om reisevaksiner på Folkehelseinstituttets nettsider. Det betales konsultasjonshonorar og vaksinepris pr besøk. Den norske oppdrettsnæringen har et årlig behov for omlag 3millioner vaksinert ørret og laks.


I hovedsak utføres vaksinering manuelt og unntaksvis med halvautomatiske maskiner. Nye vaksiner utvikles og bransjen regner med at store andeler av settefisk må vaksineres – ganger. PD-vaksiner og DNA-vaksiner). God sortering øker farten og presisjonen på stikkingen Helsetilstand til fisk Best mulig helsetilstan ikke sykdomsutbrudd Gjennomgang og vurdering med fiskehelsetjenesten.


Vaksinering

Allergi vaksinering kan benyttes ved flere former for pollenallergi som bjørk og gress. Behandlingen kan også benyttes for å redusere risikoen for livstruende reaksjoner hos pasienter med alvorlig bie- eller vepseallergi. Vårt tilbud omfatter vaksinering av barn, voksne og familier i tillegg til student- og firmavaksinering.


På timen for vaksinering går vi gjennom tidligere vaksinasjonsstatus, hvilke vaksiner som er anbefalt for turen, gir reiseråd og setter de aktuelle vaksinene. Vi gir rabatt til studenter og grupper. Bruk av vaksinene avhenger blant annet av smittepresset og sykdommens alvorlighet. I Norge er det et tilrådet vaksinasjonsprogram for barn mellom måneder og år, som innebærer vaksinering mot difteri, stivkrampe, kikhoste, Haemophilus influenzae-infeksjon, hepatitt B, poliomyelitt, meslinger, kusma og røde hunder. Forskrift om omsetning av akvakulturdyr og produkter av akvakulturdyr, forebygging og bekjempelse av smittsomme sykdommer hos akvatiske dyr inneholder bestemmelser om vaksinering av fiskesykdommer.


Vitusapotek har apotek over hele Norge som tilbyr drop-in vaksinering. Du bestiller enkelt resept på vaksinene du ønsker på evaksine. Vi tilbyr blant annet vaksinasjon med influensavaksine, reisevaksiner og HPV-vaksine. Den viktigste sjukdommen vi vaksinerer mot er pulpanyre.


Behandlingen innebærer at du tilføres en liten dose av det stoffet du er allergisk mot i en fast dosering over 3-år. Vanligvis behandles allergi med ulike typer symptomlindrende medisiner som antihistamintabletter, nesespray og øyedråper. Husk å beskytte barnet ditt. Det nasjonale vaksinasjonsprogrammet er utviklet for å beskytte barn mot infeksjonssykdommer i Norge, men på reiser kan man ofte utsettes for helt andre sykdommer. Neste vaksine blir så gitt når valpen er uker gammel.


Vaksinering

Denne vaksinen heter DHPPi. DHPPi er en komplett vaksine mot Parvovirus, kennelhoste, smittsom leverbetennelse og valpesyken. Etter grunnvaksineringen (ukers og år) skal videre vaksinering være gang i året. Markedet er økende og vi har stor pågang fra bedriftskunder ifm forretningsreiser og utstasjonering, samt privatpersoner.


Våre ansatte har bred kunnskap om reisemedisin, og flere av oss har også lang erfaring fra egne utenlandsopphold.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg