torsdag 11. mai 2017

Taco hjemmelaget

Taco hjemmelaget

Sprø tacoskjell med kjøttdeig, grønnsaker, guacamole, revet ost og tacosaus. Meksikansk taco er noe ganske annerledes enn den tacoen man får kjøpt ferdigpakket på butikken. Med litt ekstra innsats kan du lage autentisk meksikansk taco helt fra bunn av.


Taco hjemmelaget

Resultatet av å lage alt selv blir mer enn dobbelt så godt som ferdigtaco! Serveres med for eksempel økologiske tortillas, hjemmelaget salsa, guacamole, tomatsalsa og annet godt tilbehør som tomater, mais, salat, ost og rømme. Alle tex-mex-oppskriftene finner du samlet her. Denne tacoen slår enhver fredagstaco, mener kokk Ørjan Johannessen.


Det skal nemlig ikke så mye til for å løfte tacoen: Saftig kjøttsaus med godt krydder, spicy tilbehør og gode lefser gjør at man glemmer alt annet. Tortillas kan fint fryses. Taco som vi kjenner den! Fredagen er ofte ikke den samme uten fredagstaco.


Taco hjemmelaget

Oppskrift på klassisk norsk taco – fersk og hjemmelaget. Det er ikke vanskelig å lage taco som både er sunn, barnevennlig og som har gode smaker fra deilige råvarer, grønnsaker, krydder og urter. Fyll tacokrydderet på glass med lokk til neste tacokveld. Hva med å bytte ut ferdigtaco med hjemmelaget ? Under her finner du også oppskrift på hjemmelaget guacamole og tomatsalsa.


Obligatorisk tilbehør til tacoen! Den beste salsaen lager du selv. Her er oppskrift på en frisk variant med tomat, løk, chili, lime og koriander.


Du kan selv bestemme hvor hot den skal være! Salsa er selvskrevet tilbehør til taco og andre meksikanske retter. Fredagstaco’n er nærmest å regne som en av Norges nasjonalretter. Bytter du ut kjøttdeigen og de ferdige krydderblandingene med strimlet biffkjøtt fra norsk storfe løfter du smaken og får en litt sunnere variant.


Med følge av hjemmelaget guacamole og salsa i tortillaen er fredagskvelden reddet. Sjekk ut vår oppskrift på klassisk taco. Nå er det mange forskjellige ingredienser som brukes i tacos , men grunnprinsippene er det samme stort sett.


Her viser vi vårt eget krydder samt vår egen fremgangsmåte for å lage taco på. Og med steg for steg for de som er i tvil. Husk at taco også er sunn mat, og kan gjøres enda sunnere med sunne valg av ost, rømme og kjøtt. Skal spise taco hver dag i fem måneder: – Må prøve tacokrydder på grøt også. Ingrid Thu Frafjord og Anne Ingesdotter Tveito mener det ikke er mulig å bli lei av taco.


Klassisk taco med hjemmelaget salsa. Hjemmelaget taco er ikke vanskelig og blir så godt! Lag tacokrydderet selv! Innleggsnavigasjon. Forrige innlegg San choy bau – kinesisk taco servert i salatblader.


Kjøp hjemmelaget pizza og alt annet til ukeshandelen billig i din matbutikk på nett! Få matvarene levert hjem eller hent dem, ferdig pakket. Det er kraften fra kjøttet som er karakteristisk for denne type taco.


Kjøttet er langstekt slik man også gjør med barbacoa tacos. Ser virkelig deilig ut! Min sekretær fikk i L. Men det var en opplevelse! Du skriver at guacamolen må være hjemmelaget.


Prøv også hjemmelaget tomatsalsa og også grønn salsa verde (urteolje i blender).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg