fredag 26. mai 2017

Problemer med vannlating

Hyppig vannlating om natten er et problem kjent for mange. Endelig finnes det en løsning! Tusenvis av menn sliter med symptomer på forstørret prostata. Hva vet du om problemet?


Urineringsvansker kan blant annet være plutselig og sterk trang til vannlating , hyppig vannlating , eller startvansker, svak stråle og avbrutt vannlating. I denne artikkelen kan du lese om vanlige årsaker til slike plager.

Urin tømmer seg fra urinblæren gjennom urinrøret. Mens kvinnens urinrør er tre til fire centimeter, er mannens urinrør cirka centimeter. I overgangen mellom urinblæren og urinrøret er det en lukkemuskel som åpner og lukker seg viljestyrt ved vannlating. Ulike plager ved vannlating.


Mange menn opplever problemer med vannlatingen i løpet av livet, spesielt ved stigende alder. Andre kan opplever at de ikke får til å tømme urinblæren, etterdrypp eller at de har en svak urinstråle. Drøft medisinbruken din med lege.


Enkelte antihistaminer (legemidler som brukes til å behandle allergier) og enkelte legemidler som brukes til å behandle depresjon, kan gjøre problemene dine med vannlating verre.

Oppsøk lege ved hyppig vannlating. Hvis du er plaget med hyppig vannlating , eller opplever endringer i vannlatingsmønsteret ditt, oppsøk lege for å identifisere årsaken, og finne behandling for problemet. Overaktiv blære kjennetegnes ved sterk vannlatingstrang, vanligvis med hyppig vannlating og behov for å tisse om natten.


De fleste når toalettet i tide, mens andre sliter med urinlekkasje. Les mer på apotek1. For eksempel hyppig trang til vannlating , tendens til blærebetennelse eller problemer med å tømme blæren.


Det kan oppstå andre problemer med vannlatingen. Tilstander som under alle omstendigheter krever en leges vurdering og eventuelt behandling. Det som går inn, må ut, sier gynekolog Ellen Borsta som nylig gikk av med pensjon fra stillingen som seksjonsoverlege for urogynekologi ved Kvinneklinikken, Oslo Universitetssykehus. Man regner faktisk med at så mange som en av tre menn får problemer med ufrivillig vannlating en eller annen gang i løpet av livet, men variasjonene er selvsagt store både når det gjelder mengde og varighet.


Norske studier anslår at rundt 80. Vannlatingen hos menn kan påvirkes av en rekke faktorer, slik som normal aldring, overvekt og ulike sykdommer. Urologen kan hjelpe deg å finne ut hva plagene kommer av, slik at du får riktig behandling. Ved plagsom nattlig urinering kan drikkemengden reduseres om kvelden.


Bruk god tid på toalettet. Sitt i noen ekstra minutter etter at du føler at du har tømt blæra og forsøk å tømme én gang til. Klassiske symptomer på prostata- problemer.


Noen ganger blir vannlatingen avbrutt, og du trenger flere forsøk for å bli ferdig.

Generelt, urinerer mer enn åtte ganger per dag regnes som høy frekvens. Smerter ved vannlating kan også skyldes at urinen irriterer områder hvor det er sår eller betennelsesforandringer. Avhengig av årsak kan smertene være ledsaget av andre symptomer som hyppig vannlating , blod i urinen, utflod fra urinrøret eller følelse av ufullstendig tømming.


Nattlig vannlating hos voksne Hvorfor må man opp om natten for å late vannet? Man forbinder ofte nattlig vannlating med eldre menn. Rundt 50-års alderen begynner mange menn å få forskjellige problemer i forbindelse med vannlating både dag og natt, og noen opplever sterk nattesvette.


Om man ikke gjør noe med disse lette plagene, vil hver fjerde mann etterhvert kunne trenge behandling hos lege. Har du ett eller flere av disse symptomene? Problemer med vannlating hos menn er ganske vanlige, og i mange tilfeller er de tegn til utvikling av visse sykdommer. De vanligste av disse problemene - problemer med vannlating , smerter eller svie ved vannlating , og uvanlig hyppig vannlating. Te imidlertid ofte øke hyppigheten av vannlating så bruk dem som instruert og sparsomt for å unngå å forverre den opprinnelige problemet.


Marshmallow root hjelper kur uretritt (betennelse i uretha eller problemer med vannlating ) og hjelper skylle ut nyrestein. Noen av årsakene er normale eller atferdsmessige og vil gå bort på egenhånd. Men, kan hyppig vannlating også være et tidlig tegn på en alvorlig sykdom.


Hun bør straks søke legehjelp ved blødninger, plutselig rødflammethet i ansiktet, sterk og vedvarende hodepine eller smerter i fingrene, plutselig svekket eller tåkete syn, sterke smerter i underlivet, vedvarende oppkast, kuldegysninger eller feber, forandringer med hensyn til hvor ofte eller hvor kraftig fosteret beveger seg, tap av væske gjennom skjeden, smerte under vannlating eller.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg