torsdag 4. mai 2017

Inne aktiviteter for barn

Norway Shop, den offisielle butikken for gensere fra Dale. Kjøp ullgensere for men, norske luer og merino ul gensere for damer og men. Kjøp fôr i metermål og se det store utvalget vi har til prosjektet ditt.


Finn laveste nettpris her. Når været endelig spiller på lag, finnes det også flerfoldige aktiviteter barna kan finne på utendørs.

Inneaktivitetene kan like fint gjøres for barn i barnehagen. Slik får du barna ut av døren igjen og igjen. Eksperttips fra Turistforeningen, Vera Michaelsen og forfatteren av flere bøker om aktiviteter for barn ute i naturen. Her finner du noen morsomme barneleker som kan passe i en barnebursdag.


På utkikk etter morsomme barneleker til bursdag eller andre samlinger? Aktiviteten bør være med moderat eller høy intensitet. Minst tre ganger i uken bør det legges til rette for aktiviteter med høy intensitet som gir økt muskelstyrke og som styrker skjelettet.

Hvilket tau kan du ikke dra i, og hvilken kopp kan du ikke drikke av? Papir på pinne figurene kan brukes til pynt, plasser de i blomsterpotter, eller pynt opp bordet. Her er gåter for barn som liker å gruble. Ellers kan de brukes til dukketeater og annen lek. Barna får trening av finmotorikken- klipping etter former og streken, lime på små biter osv.


Babyer kan også ha stor glede av å være ute. La babyen ligge på et teppe ute og du vil oppdage at det med store øyne ser opp på trekronene og insektene som flyr. Jeg har nettopp startet å jobbe som pedagog i barnehage, med både små og store barn. Hadde vært så gøy å få til en samletråd her med masse ideer til aktiviteter (gjerne knyttet til rammeplanens områder).


De lager sine egne historier og spennende hendelser. Vi har mange forskjellige leker til både gutter og jenter. Med dukker, bamser, biler, dinosaurer og mange flere leker, kan barn lage fortellinger som får voksne til å ønske at de selv var barn igjen.


Fram til sommeren arrangeres det regelmessige svømmekurs for barn på Vannkanten. Badelandet er lenket sammen med kjøpesenteret Vestkanten med 1butikker. Det finnes også en curling- og bowlingbane under samme tak som Vannkanten.


Sjekk BarnasBergen.

Mange av de eldste barna tar denne aktiviteten med en gang, mens de yngre må få flere erfaringer med vannlek og få god tid til denne leken. Denne aktiviteten passer i forbindelse med andre aktiviteter om snø, is og vann. Språket vårt har mange begreper knyttet til vann.


Følgende aktiviteter gir erfaringer til begrepsdannelsen. Inne - og uteområdene må tilrettelegges slik at barn med funksjonshemninger får mulighet til å delta i lek og aktivitet. I noen tilfeller må disse barna i tillegg ha egne treningsopplegg som gjennomføres i barnehagen.


Dette betyr blant annet at man i skoledagen må sette av tid til fysisk aktivitet. Barn med nedsatt funksjonsevne. Rommene barna oppholder seg i, både inne og ute, må være egnet for aktiviteter , og personalet må ha kompetanse om fysisk aktivitet hos barn og unge. Mennesket er bygd for bevegelse, og å sitte rolig i en time er vanskelig for både store og små. Det finnes mange morsomme og lærerike opplevelser og aktiviteter for barn i Oslo.


Besøk for eksempel TusenFry Teknisk Museum eller Oslo Reptilpark. Ved kreative aktiviteter styrkes fantasien, skapergleden og den kreative tenkningen. Vi har tatt i bruk dette på småbarnsavdeling, og barna syns det er veldig spennende. Vi erfarte at små grupper på 3-egnet seg til dette.


Når barna kommer, kan bursdagsbarnet eller noen andre stå i pølseboden og selge maten. Fin måte å holde barna unna kjøkkenet, de kan velge hva de vil ha, det blir litt mindre søl, og man trenger ikke å stille alle solo- og colaflaskene på et bord etc.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg