onsdag 17. mai 2017

Diabetes føling

Spennende utvalg til deg og dit hjem. Norges beste prisgaranti hos Select. Sko, klær, accessoirer, helse og nyttige ting til hus og hage, samt interiør og pynt.


Lavt blodsukker har du når blodsukkeret er på 3. Det vil variere når du opplever å få føling (symptomer på lavt blodsukker).

Når du får symptomer på grunn av at blodsukkeret er for lavt, kalles det føling. Send sidens lenke til en venn. For lavt blodsukker er et symptom på for mye insulin.


Blodsukker under 2. I bøkene står det at føling gir symptomer som svette, hjertebank mm. Likevel, når jeg skal forklare hvordan det kjennes for noen som ikke har diabetes , blir det plutselig vanskelig for meg å beskrive følelsen. Det er jo til en viss grad individuelt. Tilstanden forekommer hyppigst ved diabetes type men et liknende sykdomsbilde med eller uten syreforgiftning kan også sees ved diabetes type 2.

Ordet diabetes kommer fra gammelgresk διαβαίνειν diabainein , å gå gjennom, via latin diabētēs , og viser til den økte urinutskillelsen sykdommen fører til. Hvis du skal ut å reise til et sted med varmt eller kaldt klima, er det viktig at du tester blodsukkeret ofte de første to-tre dagene. Veien til å forstå sin egen diabetes ligger stort sett alltid i hyppige målinger.


Flere forskjellige symptomer er karakteristiske for hypoglykemi. Hypoglykemi (lavt blodsukker) hos personer uten diabetes Hva er hypoglykemi (lavt blodsukker)? Voksne med diabetes type eller type bør være fysisk aktive med moderat til høy intensitet i minst 1minutter hver uke. For barn med diabetes gjelder den samme anbefalingen for fysisk aktivitet som for barn uten diabetes , det vil si minst minutter hver dag med middels eller høy intensitet. Sekundær diabetes , også kalt diabetes III I tillegg til de to hovedtypene diabetes I og diabetes II, opererer man også med diabetes III.


Den kalles også sekundær diabetes. Ved sekundær diabetes har bukspyttkjertelen redusert eller nesten ingen insulinproduksjon. I så måte kan den minne litt om diabetes II. Tradisjonelt er diabetes type en sykdom som oppstår i godt voksen alder, men kan nå også sees hos barn og ungdom som følge av økt forekomst av fedme i ung alder. Det forekommer også ved type 2- diabetes , men det er da sjelden alvorlig.


Føling er svært vanlig ved type 1- diabetes. Sykdommen kalles også insulinavhengig diabetes , fordi de som får sykdommen er avhengig av syntetisk insulin resten av livet. Diabetisk ketoacidose er en tilstand som kan oppstå hvis blodsukkeret ditt blir altfor høyt på grunn av insulinmangel, og kan stå bak situasjonen der man innser at pasienten (som regel et barn) har diabetes.

Mennesker med diabetes er utsatt for to ulike akutte tilstander som krever riktig førstehjelp. Diabetes type-rammer først og fremst barn og unge. For høyt blodsukkernivå i blodet.


Dersom blodsukkernivået blir altfor høyt, kan pasienten gå i diabetisk koma. Den tilstanden som oppstår når blodsukkeret blir altfor lavt, kaller vi føling. Type 1- diabetes har en viss arvelig tendens.


En livsstil med lite mosjon og dårlig kosthold øker risikoen for å utvikle diabetes type 2. Type 2- diabetes er en såkalt livsstilssykdom. Diabetikere kan oppleve lavt blodsukker (hypoglykemi) eller føling. Hvis blodsukkeret ikke har vært målt, kan det være vanskelig å avgjøre om symptomene skyldes for lavt blodsukker ( føling ) eller for høyt blodsukker. I en slik situasjon kan du gi sukker hvis personen er våken.


Ved føling kan dette være livreddende. Ved for høyt blodsukker (hyperglykemi) gjør det ingen stor forskjell.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg