mandag 8. mai 2017

Barn med diare

Barn med diare

Det viktigste du kan gjøre for å forebygge dehydrering, er å gi barnet rikelig med drikke straks barnet får diaré. GEM-pulver kan brukes av barn i alle aldre, mens Resorb er beregnet til barn over år. Gi mat igjen så snart som mulig.


Når barnet har fått i seg tilstrekkelig væske i 4-timer kan barnet med fordel få vanlig mat igjen. Melkesyrebakterier kan forkorte varigheten av diaré. Olavs Hospital i Trondheim. Alle artikler er publisert med dato – enten for opprettelse av dokumentet eller revidert dato.


Nyhetsartikler og intervju som er eldre enn to år, er merket med dette. Vi fjerner ikke arkiverte nyhetsartikler, fordi vi mener at de har en historisk verdi. Barn som er alvorlig uttørkede, krever behandling på sykehus for å få i seg nok væske. Med rask behandling kommer de fleste av disse barna seg raskt.


Hva er diare hos barn ? Diare er hyppige, tynne avføringer. Ofte vil barnet også kaste opp og ha feber. Tarmens opptak av vann kan også forstyrres av forskjellige ting. Barn kan ha tynn avføring uten at det av den grunn er snakk om diaré. Med diare menes minst vanntynne.


Man fortsetter med hyppig væsketilførsel inntil væskemengde angitt nedenfor er blitt tilført, gjerne i løpet av 3-timer. Dette krever tålmodighet og utholdenhet. Væskebehovet avhenger av væsketapet, og er minimuBarn under år: dl væske per kg kroppsvekt i døgnet, dvs.


Barn med diare

De blir undersøkt opp og ned med vevsprøver, blodprøver og resultatene viser at alt er normalt. De blir sendt mange ganger til koloskopi og gastroskopi, men fortsatt er alt normalt. De er jo helt fortvilet fordi de havner jo under kategorien friske folk med plager, som ikke helsevesenet vårt prioriterer, sier Hausken. BRAT-diett hjelper ikke.


Ved ulcerøs kolitt ofte tilblanding av blod og slim. Tendens til abscess- og fisteldannelse ved Crohns sykdom. Debut oftest rett før eller under puberteten, men ses også hos mindre barn , i sjeldne tilfeller helt ned i barnehagealderen. Når barn smittes av visse virus som gir magesjau, farang eller gastroenteritt som er det medisinske navnet, starter det gjerne med høy feber, kvalme, oppkast og etterhvert også diare.


Ofte fortsetter barnet å ha diare noen dager eller opp til en uke etter at feberen er borte. Virusinfeksjon i tarmen er en vanlig årsak til diaré og oppkast. Infeksjonen kan ramme alle aldersgrupper, men den er alvorligst hos små barn (hos spedbarn under måneder forekommer tarminfeksjon sjeldent).


På samme måte som forkjølelse er også virusinfeksjon i tarmen vanligst om vinteren, men tilstanden forekommer i alle årstider. Voksne som arbeider med barn , spesielt de små som fortsatt bruker bleier, vil sannsynligvis oppleve flere episoder med diaré enn andre voksne. Hvis du for eksempel jobber i en barnehage,.


Barn med diare

Hos KRY kan du bestille en videokonsultasjon med en lege for å få råd og veiledning om diare hos barn. Barn under måneder er fortsatt beskyttet med immunstoffer fra moren, og får sjeldent mageinfeksjoner. Ikke nøl med å søke legehjelp hvis du har et spedbarn som får symptomer på mageinfeksjon. Barn med feber bør først og fremst av hensyn til seg selv holdes hjemme til barnet er feberfri.


I noen sammenhenger kan det være ønskelig av smittevernhensyn. Barn med diaré kan vende tilbake til barnehagen to døgn etter at de har blitt symptomfrie. Antibiotika er legemidler som dreper bakterier.


Barn med diare

Diaré med eller uten brekninger. Selv diarésykdom som er forårsaket av bakterier går ofte over av seg selv uten behandling med antibiotika. En hovedregel er at fastlegen ikke starter med antibiotikabehandling ved diaré.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg