onsdag 3. mai 2017

Lavt stoffskifte

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Lavt stoffskifte (hypotyreose) kan gi en rekke symptomer, blant annet slapphet, depresjon og hukommelsessvikt. Målet med behandlingen er å fjerne symptomer og plager. Det kan gi symptomer som tretthet, tristhet, tørr hud og hårtap.


At man har lavt stoffskifte betyr at skjoldbruskkjertelen produserer for lite stoffskiftehormon thyroxin, som igjen regulerer veksthastigheten og oksygenforbruket i kroppen. Her kan du lese mer utfyllende om lavt stoffskifte (hypotyreose).

Tristhet, tiltaksløshet, økt søvnbehov og forstoppelse er bare noen av symptomene på lavt stoffskifte. Symptomene kommer ofte snikende. Skjoldbruskkjertelen, thyroidea, er en sentral kjertel når det gjelder helse for alle pattedyr.


Kjertelen er blant annet av stor betydning når det gjelder vektendring. Vi bryr oss om ditt personvern. Lommelegen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data.


Ofte utvikler sykdommen seg sakte, og i enkelte tilfeller merker man bedring etter å ha fått behandling uten å ha vært klar over symptomene på forhånd. Disse tilstandene skyldes at skjoldbruskkjertelen produserer enten for mye eller for lite hormon. Stort utvalg av helserelaterte hjemmetester.

Rask levering rett hjem i postkassen. Noen opplever at symptomene utvikler seg raskt og er lette å beskrive, og søker derfor lege raskt. Andre opplever gradvis utvikling av symptomene over tid (gjennom flere år), og det kan da gå lenge før de får konstatert høyt stoffskifte.


En vesentlig forskjell er at mens hypertyreose (høyt stoffskifte ) som oftest kan la seg kurere i løpet av 1-år, krever hypotyreose ( lavt stoffskifte ) livslang behandling. Stoffskiftesykdom - en kvinnelidelse. For noen år siden fikk jeg konstatert lavt stoffskifte , men det er egentlig først i dag jeg har skjønt at dette har en sammenheng med maten jeg spiser.


Man kan kanskje ikke spise på seg lavt stoffskifte , men man kan spise seg friskere eller sykere. Du har kanskje hørt om skjoldbruskkjertelen og helseproblemer den kan føre til, spesielt hos kvinner. Men om du ikke er helt sikker på hva vi snakker om, er skjoldkjertelen en sommerfuglformet kjertel som sitter i halsen og som regulerer mange av kroppens funksjoner. Vanskelig å bli klok på lavt stoffskifte ? Her er lynkurset du trenger.


Print det ut, ta det med til legen din for en samtale basert i kunnskap. Ifølge Helseleksikonet. Norges befolkning på millioner av hypotyreose eller lavt stoffskifte. Med andre ord finnes det rundt 130. Norge som er avhengige av daglig medisinering for å komme seg gjennom dagen.


Har du lavt stoffskifte (hypotyreose) betyr det at skjoldbruskkjertelen ikke lager nok stoffskiftehormon (tyroksin). Du kan også ha lavt stoffskifte uten at du legger merke til det. Hva er lavt stoffskifte ?

Les om Lavt stoffskifte. Finn klinikker, priser og les anmeldelser. Typiske symptomer er tretthet, vektøkning og depresjon. Høyt stoffskifte er også et vanlig problem, og rammer langt flere kvinner enn menn.


Ingvild Portaas hadde lavt stoffskifte og var utbrent. Har du derimot høyt stoffskifte , bør du sørge for å spise rikelige mengder av slike matvarer og helst rå. De hormonene styrer stoffskiftet, og lave verdier betyr at alle prosesser i kroppen bremses ned mer enn normalt.


Denne tilstanden kan senke forbrenningen, gi fatigue og føre til redusert reparasjon i bløtvevet i kroppen din. Omtrent av menn og av kvinner rammes av lavt stoffskifte. Barn kan også rammes av lavt stoffskifte , men det er mer sjelden. Det kan være vanskelig å oppdage lavt stoffskifte fordi symptomene kommer gradvis og er ofte uspesifikke.


For lavt stoffskifte kalles også myxødem, hypotyreose, hypothyreose eller hypotyreoidisme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg