tirsdag 16. mai 2017

Hvor mange kalorier i øl

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Alkohol tilfører oss ingen næringsstoffer, men ganske mange kalorier. Alkohol inneholder flere kalorier per gram enn både karbohydrat og protein, og nesten like mye som fett.


Et lite glass rødvin (dl) inneholder eksempelvis rundt kcal (kilokalorier), og et glass øl (liter) inneholder 1kcal. Hvilket øl du velger til julemiddagen avhenger gjerne mer av smaken og hva du spiser enn hvor mange kalorier ølet inneholder. L Øl indeholder mange tomme kalorier.

Da øl desuden udløser velværestoffer, der får dig til at føle dig glad og afslappet, giver en enkelt øl ofte lyst til en mere. Det bliver ofte til mange øl på en aften. Og vær opmærksom på, at de stærke øl ofte indeholder flere kalorier end en pilsner.


Jo større konsentrasjon av alkohol det er, jo flere kalorier gir det. Likør og brennevin har høyest alkoholprosent og dermed flest kalorier , mens alkoholfritt øl kun har halvparten av kaloriene som i vanlig pils. I tillegg inneholder det du drikker andre ting enn alkohol, som også kan bety flere kalorier.


Det er stor variasjon i mengden kalorier og karbohydrater i øl. Lettøl og liteøl inneholder omtrent like mange kalorier , men lettølet gir mer enn tre ganger så mye karbohydrater. Husk at det ikke bare er selve alkoholen som har betydning for kaloriinnholdet, også hva som er i drikken ellers kan inneholde mange kalorier.

Cider abv har forøvrig ca 60kcal pr 100gram altså litt mer enn lyst øl. Alkoholfritt øl har derimot kun ca 25kcal pr 100gram-nok en grunn til å legge inn et alkoholfritt alternativ innimellom! Lite-varianter av øl og cider vil også bidra til å redusere det totale. Når vi først er inne på kalorier. Her kan du se hvor mange kalorier det er i McDonalds-burgerne: Reklame.


Lite- øl : Test av ølet med færrest kalorier. Vi bryr oss om ditt personvern. Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. En halvliter pils inneholder 1kalorier. Man kan få i seg mange kalorier på byen uten å tenke over det.


KALORIER : Der er 1kalorier i en almindelig flaske øl. Lidt mindre i lys øl og lidt mere i mørk øl. FORDELE: Skål i øl ! Du nedsætter risikoen for hjerte-kar-sygdomme, når du drikker et glas øl til din middag. Desværre vokser dit sundhedsniveau ikke proportionalt hver gang, du fylder glasset, eller jo større dit ølglas er.


Derfor har vi laget denne hendige oversikten, som gir deg en viss pekepinn på hvor mange kalorier det er i vanlig norsk mat. Med kalorier mener vi som regel kilokalorier (kcal) Selv om energiinnholdet i en matvare i dagligtale og media ofte oppgis i antall kalorier , er det som regel kilokalorier man mener. Hvor mange kalorier det er i øl varierer i henhold til blant annet alkoholgraden i ølet.


I alkoholfritt øl er det kcal per 1gram.

Det er kcal per 1gram i pils og kcal i lettøl. I en flaske øl er det ca. Men, for deg som er opptatt av å holde vekten, kan det være greit å huske på hvor mange kalorier kosen faktisk inneholder.


Men hvor mange kalorier inneholder en øl , et glass hvitvin eller en akevitt? Det kan jo være kjekt å ha en viss peil på dette, så kan du velge det som inneholder færrest kalorier , om du skulle være bekymret for at du går på en kalorismell. En kalorikalkulator forteller deg hvor mange kalorier du trenger for å holde vekten eller oppnå moderat til kraftig vekttap. Beregningene i Klikks kalorikalkulator er basert på kroppsvekt, høyde, alder, kjønn og aktivitetsnivå.


Hvis du lurer på hvor mange kalorier om dagen du bør spise, er du ikke alene. Mange lurer på hvilken mengde som er riktig, slik at de kan prøve å ligge under den magiske grensen. I denne artikkelen viser vi deg hvor mange kalorier du trenger per dag for å gå ned i vekt. Og at en halvliter øl har omtrent samme kalorimengde som en lite pose potetgull?


Les også: Sjekk om du drikker for mye. Ingen næring, mange kalorier. Det er ingen næringsstoffer i alkohol, bare mange kalorier. Kvinner drikker mindre øl enn menn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg