mandag 22. mai 2017

Symptom høyt blodtrykk

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. De fleste som har høyt blodtrykk , føler seg ikke syke. Alvorlig høyt blodtrykk. Kvalme eller oppkast. Når det høye blodtrykket senkes, minskes denne risikoen betydelig.


Symptom høyt blodtrykk

Symptomer på høyt blodtrykk. Dessverre er de første tegnene på hypertensjon sjeldent merkbare, temmelig uspesifikke og utvikles gradvis. Det er svært sjelden at noen skal oppleve symptomer på høyt blodtrykk , men de kan oppstå hvis en persons blodtrykk er ekstremt høy.


Det kan ramme begge kjønn på en likestilt måte, og dermed er det ansett å ikke være noen merkbar forskjell i forekomst på høyt - blodtrykk symptomer hos menn og kvinner. Mange tror at de vil kjenne det dersom blodtrykket blir for høyt , men høyt blodtrykk gir deg vanligvis ingen symptomer. Høyt blodtrykk øker risikoen for hjertesykdom, hjerneslag, nyresykdom og utposning på hovedpulsåren. Hjertemuskelen blir da fortykket og stiv, og får det vanskelig med å slappe av.


Symptom høyt blodtrykk

Hele kroppen påvirkes av høyt blodtrykk , ettersom alle funksjonene prøver tilpasse seg etter det, omtrent som når kroppen prøver å forsvare seg mot en infeksjon eller sykdom. Dette kan skape et enormt press på blodårene, som kan forårsake sprekker. I Norge har rundt av den voksne befolkningen høyt blodtrykk. Det er en myte at høyt blodtrykk har ikke noe med personlighet å gjøre, og det er ikke slik at folk med høyt blodtrykk er nervøse, hyperaktive folk. Blodtrykket øker som regel med alderen, og økningen er størst hos kvinner.


Normalt vil ikke høyt blodtrykk gi noen symptomer eller plager. Man kan gå i flere år med høyt blodtrykk før det blir oppdaget ved rutineundersøkelse, men skadevirkningene skjer i det stille. Det skyldes at høyt blodtrykk sjelden gir noen symptomer og at mange derfor først får diagnosen høyt blodtrykk når de rammes av følgesykdommer eller tilfeldigvis får målt blodtrykket. Det er viktig å sjekke seg jevnlig slik at man kan gjøre endringer i livsstilen og eventuelt få medisiner slik at man får blodtrykket under kontroll igjen. Når blodtrykket er for høyt må hjertet jobbe hardere.


Ved svært høye overtrykk vil de fleste merke hodepine, av og til også kvalme, og unormal tretthet er til stede hos mange som går rundt med et ubehandlet høyt blodtrykk. Ringing i ørene er som regel en konsekvens av noe helt ufarlig, som overflødig ørevoks eller bivirkning av antibiotika. Hodepine, tretthet, svimmelhet og tendens til neseblødninger kan være symptomer , særlig ved svært høyt blodtrykk.


For å vite sikkert om du har høyt blodtrykk må du måle det, ofte flere ganger. Høyt kolesterolnivå gir ikke noen tegn eller symptomer. Pasienter med høyt kolesterol merker ikke tilstanden før en hjerte- og karsykdom har utviklet seg. Hjertekrampe, hjerteinfarkt og hjerneslag er ofte de første symptomene på høyt kolesterol.


Den eneste måte å få vite om man har et høyt kolesterolnivå i blodet er å ta en blodprøve. Velinformerte pasienter som har gått denne lange veien, oppfordrer deg til å lære av andre medpasienter og ikke la en lege diagnostisere deg bare ut fra en høy TSH. Legen må også måle fritt Tog fritt T4. Leger kaller ofte høyt blodtrykk for hypertensjon.


Hvis du har én høy blodtrykksmåling, må du måle blodtrykket ved to eller flere anledninger for å bekrefte at du har høyt blodtrykk. Du bør også måle blodtrykket i begge armene. Hypertensjon er den hyppigste forebyggbare årsak til død i Europa, dette til tross for at gjennomsnittlig blodtrykk i befolkningen har vært fallende i de siste – år. Anbefalinger for å behandle høyt blodtrykk. Hvis barnet ditt har høyt blodtrykk på grunn av overvekt, er å hjelpe barnet med å gå ned i vekt det første du må gjøre.


Symptom høyt blodtrykk

Deretter bør du overvåke og begrense saltinntaket deres. Og tar man ikke tak i problemet, kan det bli kritisk. Svært høye blodtrykk kan også forårsake permanent skade på ens syn. Personer som ennå ikke opplever konstant, alvorlige blodtrykket nivåer kan ikke forstå deres tilstan på grunn av subtile eller ikke-eksisterende symptomer. Hva symptomer gjøre manifest kan være vanskelig å tolke som tegn på høyt blodtrykk.


Ved hjertesvikt er hjertets pumpeevne svekket så mye at hjertet ikke klarer å forsyne kroppens organer med tilstrekkelig mengde oksygen. Her finner du en oversikt over årsaker, symptomer , behandling og bivirkninger ved hjertesvikt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg