onsdag 31. mai 2017

Hvordan få baby til å sove på ryggen

Flere tusen har fått tilbake nattesøvnen. Gratis frakt fra 6kr. Bekymring og grubling fører til nattevåke for mange. Et lite og kjedelig triks kan være redningen. Check out For The Baby.

Legg babyen til å sove på ryggen. De fleste vet at babyen skal legges til å sove på ryggen. Det er det absolutt viktigste tiltaket for å redusere risikoen for krybbedød. Andre viktige tiltak er å unngå overoppheting og røyking. Når babyen sover på magen, sover den tyngre og lengre, og reagerer saktere.


Spedbarn SKAL sove på ryggen. Det reduserer risikoen for krybbedød.

Når babyenhar blitt så sterk at den klarer å snu seg selv, må de få lov til det. Det har lite hensikt å overvåke sengen natten lang for å snu barnet. Hvordan få baby til å sove.


I generasjoner har man vugget de minste i søvn. Bevegelse får nemlig en baby til å falle til ro. En slyngevugge bruker opp-ned-bevegelse for å bysse en liten.


Den mest kjente, og mest omstridte, metoden for å få barn til å sove , er Ferber-metoden, som går ut på å forlate barnet og komme inn igjen med jevne mellomrom, uten at du lar det komme opp av senga igjen. Mange kaller denne metoden for skrikekur. En fantastisk måte å roe ned babyen på. Det bidrar til å stabilisere kroppstemperaturen, hjerterytmen, stresshormonene, og det bidrar til å utløse oxytocin – hormonet som blant annet stimulerer melkeproduksjonen din.


Fordi babyer nå sover på ryggen , er det flere barn som risikerer å få hodeskallen trykket litt skjev. Dette kan du unngå ved å vende barnets hode til vekselvis den ene og andre siden når du legger det. Utover dette kan du legge barnet på magen når det er våkent og du snakker med det. Dette er samtidig en god og nødvendig trening av barnets muskler i mage, rygg og nakke.


Aldri hatt problemer med å sove på rygg i noen av mine svangerskap. Vet at det blir anbefalt å sove på siden, av den årsaken som Eskimonika nevner.

Men jeg har sovet slik jeg finner det behagelig, og det har vært en del på ryggen. På 80-tallet var det vanlig å anbefale at spedbarna skulle sove på magen. Når man gikk over til å anbefale å sove på ryggen , falt forekomsten av krybbedød dramatisk.


Nå har forskere funnet ut mer av hvorfor spedbarn ikke bør sove på magen. Det er ikke lett å bestemme seg for hvordan man skal ligge når. Her er seks måter du kan få den trange januarøkonomien til å dekke de dyre. I tillegg tror hun at mange foreldre feilaktig tror at barna har et lite søvnbehov fordi de virker aktive og våkne, mens de i realiteten er overtrøtte.


Etter at hun blir vant til rutine , redusere tiden for magen gni eller synge for å få henne vant til å sove i sengen alene. Sleepwell Forte kan hjelpe for sunn, jevn og god nattesøvn! Babyen kan også bruke en smokk til selvberolige. På dagen gikk jeg tur to timer hver dag. Da den dype vognen ble for liten tok vi ham på magen og det fortsatte han med til han var to år og syv måneder.


Da satte pappen foten ned. I et par måneder tok leggingen timesvis. Så sluttet han å sove på dagtid og nå sovner han greit på et kvarter mens vi leser. Lillesøster er ikke en bærebaby. Noen som har lyst til å prøve?


Desværre har konstant lejring på ryggen under søvnen ført til at langt flere babyer har fået varrigt skæve kranier og flade baghoveder. Der er derfor visse forholdsregler du bør tage, når du lægger din baby til at sove på ryggen , og det er hvordan du placerer din babys hoved under søvnen. Det er kjent at flere spedbarn dør som sover på magen enn de som sover på ryggen.


Studier har vist at babyer som er vant til å sove på ryggen , har en enda høyere risiko for SIDS hvis de legger seg i magen på andre tider (som under en lur eller en uvitende slektning eller omsorgsperson).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg