mandag 22. mai 2017

Foster 16 uker

Babyverden har en podcast uke for uke. Under tema vil du for hver uke kunne lese en oppsummering av det som ble sagt i podcasten. Husk at du har krav på to uker fri i forbindelsen med fødselen. Noen arbeidsgivere trekker deg i lønn for disse ukene, andre gjør det ikke.


Foster 16 uker

Se video om hvordan det er å være gravid i uke her. Følg graviditeten uke for uke. Les hva som skjer med babyen i magen, og i mors kropp. Få gode tips til dere som skal bli foreldre hver uke i svangerskapet. Fosterets fortsetter å vokse raskt, også denne uken.


Nå har det nådd en full lengde på ca. Organutviklingen er nå mer eller mindre fullført. Allerede nå er det noen som kjenner liv, hvis de kjenner riktig godt etter. Det kan kjennes som luftbobler eller små sommerfuglvinger som stryker deg på innsiden av mageskinnet. I denne uken , sånn ca, vil det hos de fleste fostere nå skje en sammenkobling mellom det indre og det ytre øret.


Foster 16 uker

Det gjør at de nå kan høre, selvom lyden er annerledes enn utenfor magen, vil babyen når den kommer ut kjenne igjen din stemme og også kjæresten din sin. Menneskefoster: Til venstre, ca. Nå begynner man å kalle den lille spiren et foster. Livmoren din er på størrelse med en liten grapefrukt.


Nå er de fleste organer anlagt. På størrelse med en appelsin. Nå kan babyen din både suge på tommelen og holde seg selv i hånden. Armene har vokst slik at hendene kan møtes på tvers over brystkassen.


Foster 16 uker

Mange lurer på hva som skjer med eventuelle strekkmerker og disse forsvinner trolig vis aldri, men de kommer sannsynligvis til å blekne i og med at huder drar seg sammen. De fleste kjenner ikke fosterets bevegelser enda. Og førstegangsfødende merker det ofte ikke før omkring 20. Gravid i uke – Din kropp. De tidligste bevegelsene kan føles som små gassbobler eller som popcorn som popper.


Over de kommende ukene blir de sterkere, og du vil kjenne dem stadig oftere. Uke Nå kan du føle livmoren under navlen og er omtrent like stor som hodet til en nyfødt baby. De fleste vet at fosteret beveger seg, som vanligvis føles ekstra bra hvis du har hatt vanskelig for å tro at det virkelig er en baby der inne.


I begynnelsen av uken er fosteret uker gammelt, og den raske veksten fortsetter. Stadig mer av bruskskjelettet omdannes til hardere bein. Oppmerksom på skillet mellom lys og mørke.


Navlesnoren blir sterkere og tykkere. Babyen er drøyt centimeter fra isse til sete og centimeter i full lengde. Sitter oppreist Takket være at musklene stadig blir sterkere, jobber barnet nå med å løfte hode og nakke fra fosterstillingen.


En eller annen gang fra og med nå og frem til uke kan du regne med å kjenne bevegelsene for første gang. Noen gravide velger denne uka å få gjennomført den omdiskuterte tidlige ultralyden ved en privat klinikk. Uke 11: Nå kan du glede deg over at kvalmen snart avtar for de fleste. Og uansett hva man mener om akkurat det, er det lite som gir en bedre følelse enn å se et hjertebanke og et knøtt som beveger seg.


Du bør du ikke bli overrasket om humøret fortsatt svinger veldig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg