torsdag 25. mai 2017

Gammeldagse guttenavn

Når navn bare blir gamle nok, så blir de som nye. En forumbruker spurte etter bestefars- og oldefarsnavn, og fikk mange svar. Her er en del av dem. Les også navneforsker Ivar Utnes kommentarer, og hvorfor han synes du godt kan velge ett av disse navnene til din sønn!


Vi ønsker oss et gammeldags guttenavn. Skikkelig norsk navn. Vi har en Sondre fra før av. Tanta mi sier at da må han hete Jardar eller Gjermund eller noe i den stilen.


Selv har vi tenkt litt på Ola eller Erlen men trenger mange forslag. Vil så gjerne ha navnet klart til han kommer. Jeg kunne tenke meg å høre sjeldne eldre guttenavn - så fyr gjerne løs med de.


Arthur og Olai som litt gammeldagse navn. Gammeldagse jentenavn. Et eksempel p et gammeldags navn som har blitt superpopulrt igjen er det nydelige jentenavnet Tomine. Litt mer moderne navn og ikke s mye norrne og gammeldagse navn.


Jentenavn er helt klart mer motepreget enn guttenavn , sier han. Dersom du har noen andre guttenavn - send dem gjerne inn så legger vi de til i databasen. Vi bryr oss om ditt personvern. KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Jeg har postet et likt innlegg om guttenavn , og der var det en som nevnte jentenavnet Oleanna.


Det er vakkert, og jeg ble inspirert til å lage et likt innlegg om jentenavn. Jeg leter altså etter de gamle jentenavnene. Sterke men feminine jentenavn en sjelden hører på små jenter i dag. LIllemann har et typsik bestefarnavn så nå trenger vi et gammeldags jentenavn?


Noen som kan hjelpe? Gamle, rare navn Navnene som er i ferd med å forsvinne Thorn, Rosine, Perline eller Ebrikka? Gir du barnet et navn fra fordums tider, blir det garantert alene om det.


Finn jentenavn til babyen din. Se populære, vanlige og sjeldne jentenavn. Se navnestatistikk med topplister for jentenavn. Det sier Jørgen Ouren, navnestatistiker i Statistisk sentralbyrå.


Kryssordhjelp - Guttenavn , navn, mannsnavn og mye mer for å løse kryssord Norges største kryssordhjelper-app med millioner av ord. Du kan velge om du vil søke i Alle kategorier eller du kan velge ett eller flere søkeområder fra menyen under. De eldste og yngste navnene.


Lydene som gjelder nå. Utne kan fortelle at det fortsatt er korte, vokalrike navn som er in, gjerne ispedd konsonantene m, n og l. Samtidig var det tradisjon for å lage etternavn av farens fornavn og bruken av guttenavn stagnerte derfor etter hvert. De to navnene gikk ganske enkelt igjen i annenhver generasjon. Sigurd ligger på topp guttenavn blant nyfødte nå. HI har ikke sagt at hun vil ha uvanlige navn, hun ønsker gammeldagse navn man ikke hører så ofte.


En kunne også skrive bare guttenavn , bare etternavn eller bare jentenavn ettersom det ble bestemt på forhånd. Dette foregikk ofte på ti og tiden var ofte minutter. Det lønte seg å ha navn som ikke de andre hadde, og hvis det var deltagere og bare en hadde navnet kunne det gi poeng.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg