onsdag 17. mai 2017

Fly når man er gravid

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Søk Fortere, Bedre og Smartere her! Ingen bestillingsgebyr.


Kan jeg fly når jeg er gravid ? Hvor lenge opp mot termin kan jeg fly ? Hvordan er det med reiseforsikringen?

Det har blitt veldig vanlig for kvinner å fly mens de er gravide. Dette gjelder både fritidsreiser og reiser i forbindelse med jobben. Generelt er det ikke er farlig å fly for en frisk gravid kvinne.


Som kjent er det en del matvarer du skal være forsiktig med når du er gravid , både hjemme og på reise. Vi har alle en økt risiko for å bli smittet av fremmede bakterier når vi reiser til eksotiske land. Dette er alltid kjedelig, men det kjennes særlig ubehagelig når man er gravid , og kan gi ekstra engstelse og uro, sier Mogstad.


Planlegger du flyreiser mens du er gravid , er det visse forholdregler du må ta, både i forhold til hvor, hvor lenge og når i svangerskapet du kan fly. De fleste flyselskaper vil ikke tillate deg å fly den siste tiden før termin, men de kan operere med ulike regler for å fly når du gravid. Pass på at du alltid har legeerklæringen i håndbagasjen når du er ute og flyr.

På internasjonale flyvninger må denne dokumentasjonen være på engelsk. Mindre enn uker før termin. For både din og babyens sikkerhet kan du ikke fly med oss hvis det er under uker til du har termin. Ha alltid på deg støttestrømper hvis det er en lang reise, og husk å ordne med forsikringer, reiseapotek og vaksiner. På lange reiser er det også viktig at du beveger deg.


Nedenfor finner du informasjon og flere viktige tips om hva du kan gjøre før og under reisen. Vi forstår at det kan være slitsomt å fly når man er allergisk. Vi skal gjøre vårt beste for at du skal få en behagelig flytur. Et godt råd: Vi anbefaler at du tar allergimedisinen med deg om bord og legger den lett tilgjengelig i håndbagasjen.


Vær vennlig og fortell kabinpersonalet om allergien når du går om bord. Når bør man ikke fly ? Det finnes derimot enkelte situasjoner hvor flyging for gravide kvinner frarådes, for eksempel ved spørsmål om truende abort (blødninger, smerter), ved fare for for tidlig fødsel, risikosvangerskap og når det nærmer seg termin. Noen som har flydd når man er gravid ? Er det noen regler på det?


Vi har lyst å dra til varmere strøk til høsten, og da vil jeg være omtrent mnd på vei om jeg ikke regner helt feil. Fra og med uke har flyselskapene restriksjoner på hvorvidt de godtar gravide flypassasjerer, men små forskjeller regjerer, så sjekk flyselskapets hjemmeside! De vil jo ikke risikere fødsel ombord. Så fint at du skriver til ung.


Ved flyreiser mens du er gravid , er det visse forholdregler du må ta, både i forhold til hvor, hvor lenge og når i svangerskapet du kan fly.

Reise med spedbarn: Bestill først studentbilletten. Ved kjøp av studentbilletter er man pliktig å oppgi korrekte opplysninger om alder og fødselsdato. Man bør (som andre fly -passasjerer) bestandig ha på sikkerhetsbelte. Hos gravide bør beltet strammes lavt under magen. Dersom man er plaget med kvalme, kan det være greit å diskutere med legen om man bør ta kvalmestillende medisin i forkant for å forebygge ytterligere kvalme under flyreisen.


Gikk veldig bra - noe ukomfortabelt i lengden så var mye oppe og gikk. Så lenge du passer på å drikke nok, være litt oppe å gå og sjekker opp med flyselskapet når grensen på å fly om du nærmer deg slutten så er det ikke noe mer farlig å fly som gravid enn ellers. Det regnes som trygt å fly også om man er gravid , men det er noen ting det er lurt å være klar over. Som gravid er risikoen for blodpropp noe økt. Lange flyreiser forsterker denne risikoen.


Derfor er det viktig at du som gravid på lengre reiser går noen små turer i flykabinen, gjerne en gang i. Vil gjerne dra et sted jeg må fly i tre timer. Legen min sier dette er opp til meg, men at det aldri er anbefalt å fly under en graviditet? Det er alikevel noen ting man bør huske på for å få en fin reise.


Jeg er fem mnd på vei.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg