tirsdag 2. mai 2017

Sjokoladeglasur med egg

Stroh-rom eller konditor-rom. Overmodne, brune bananer er en suveren grunn til å bake en saftig banankake med gode innslag av både sjokolade og nøtter. Som en ekstra bonus er kaken toppet med et tykt lag kremost- sjokoladeglasur. Tips: Bruk gjerne valnøtter, pekan- eller macadamianøtter.


Blank sjokoladeglasur , eller ganache som det heter på fagspråket, kan brukes til å glasere kaker slik at de får en glatt og blank overflate av sjokolade som dekker hele kaken. Bryt sjokoladen i små biter og smelt den sammen med smør over vannbad.

Sjokoladekake i langpanne uten egg. Glasuren smaker himmelsk! Selve kaken bakes også uten fett!


Bruk en ukokt spaghetti, en tannstikker e. Er den ferdig stekt så henger det ikke fast noe fra kaken når du tar den ut - og hvis det gjør det, så steker du den litt til. Laget denne kaken til min søster som er allergisk mot både egg og melk. Jeg helte det over i en liten rund form på cm.


Det var nok fyll til å lage et lag med fyll inni kaken også.

Skoleavslutning, fest i barnehagen, dugnad eller bursdag. Enklere blir det ikke, her er langpannekaken som alltid funker. Enkel, saftig og god. Verdens beste sjokoladekake i langpanne med glasur.


Og best av alt, ikke mer avansert enn at du rører den sammen på mindre enn et kvarter. Skulle du være så uheldig å steke den litt for lenge vil den saftige sjokoladekremen på toppen redde deg. Barnas beste sjokoladekake med deilig sjokoladeglasur på toppen er verdens enkleste å lage og verdens beste å spise. Perfekt til barnebursdag i travel hverdag. Håper helgen har vært super!


Her kommer oppskriften som også har vært på trykk i min spalte i VG søndagsavis og på godt. SUPERDIGGE, seige sjokoladebrownies med et tykt lag sjokoladeglasur. Kaken inneholder mye sukker som gir kaken en litt seig konsistens, som er utrolig digg - og helt fantastisk sammen med den bløte sjokoladeglasuren!


Oppskriften er basert på. Saftig sjokoladekake med sjokoladeglasur av kremfløte, smør og mørk sjokolade. Pisk egg og sukker til lett eggedosis. To gode varianter av topping til sjokoladekake.


Dette blir fort familiefavoritten!

Med kakao og melis. Ved å lage den som en langpannekake rekker den til mange mennesker og passer perfekt til anledninger som barnebursdager, dugnader og foreldremøter. Wenches sjokoladekake i langpanne er laget med en deilig sjokoladeglasur av smørkrem, som her pyntes med kokos, men man kan også bruke Seigmenn eller Non Stop for et litt yngre publikum.


Se video for steg-for-steg hjelp til perfekt kake. Setter gjerne kremen litt i kjøleskapet før den skal brukes, men ikkk for lenge for da stivner den litt. Den kan fint også fryses ned og piskes opp igjen ved behov.


Denne kremen passer med det meste, og jeg bruker den ofte i sjokolade,- eller vaniljekake med andre kombinasjoner. Spe med melk over middels varme. Ta kjelen av varmen og rør inn tomtempert smør og smeltet sjokolade. Visp egg og sukker sammen.


Smelt smøret og avkjøl. Bland de resterende tørre ingrediensene i en bolle. Myk sjokoladekake med saftig sjokoladeglasur av melis og kakao. Frys gjerne ned kaken til en anledning. Bland mel og bakepulver.


Rør smør og sukker hvitt. Vil du ha sjokolademuffins, tilsetter du spiseskjeer kakaopulver i røren. Bruk i så fall tilsvarende mindre mel. Tilsett det tørre og melken vekselvis mens du rører.


Sikt mel, vaniljesukker og natron. Mos bananene godt med en gaffel eller i hurtigmikser. La maskinen gå på lav hastighet og bland vekselvis mel, bananer og yoghurt i røren.


Hell røren i langpannen og jevn ut overflaten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg