onsdag 17. mai 2017

Stoffskifteproblemer symptomer

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Stort utvalg av helserelaterte hjemmetester. Rask levering rett hjem i postkassen. Ved denne tilstanden har ikke pasienten symptomer på lavt stoffskifte, men det kan tenkes at tilstanden er en forløper til lavt stoffskifte.


Hvis en slik pasient etterhvert får symptomer , vil nok de fleste leger forsøke å behandle dette som ved lavt stoffskifte, men da er effekten av behandlingen mer usikker, sier Johannessen.

Dette betyr at alle kroppens funksjoner går raskere, og du vil kunne oppleve symptomer fra flere av kroppens organer samtidig. Eldre med stoffskifteproblemer bør også få målt nivået av homocystein i blodet. Særlig er B-vitaminene Bog folat viktig for hukommelse og kognitive ferdigheter. Endel pasienter med hypotyreose kan få demenslignende symptomer. Høyt stoffskifte gir andre symptomer.


Det fører til symptomer som nervøsitet, hjertebank, skjelvinger, varmefølelse med økt tendens til å svette, vekttap med økt appetitt, hyppigere avføring og vannlating, irritabilitet og søvnvansker. Press i halsen, mellomgulvet og i hodet og jeg føler meg rar og alt kjennes på en måte tynnt. Menn kan selvsagt også ha akkurat de samme symptoimer som kvinner får, både for høyt og for lavt stoffskifte.

Likevel bør menn med symptomer på stoffskiftet spesifikt sjekke testosteronnivå og Seksualhormonbindende globulin (SHBG) for å se om testosteronnivåene er i balanse. Noen opplever at symptomene utvikler seg raskt og er lette å beskrive, og søker derfor lege raskt. Andre opplever gradvis utvikling av symptomene over tid (gjennom flere år), og det kan da gå lenge før de får konstatert høyt stoffskifte. Legen bør også vurdere deg ut fra symptomer , ikke bare blodprøver. Hvis du har fått en diagnose og fortsatt har mange av disse symptomene, er det på tide å bli mer informert om bedre thyroideabehandling.


Der er så godt som ingen bivirkninger med tablettene, men man skal være oppmerksom på at det vil opptre symptomer på for høyt stofskifte, hvis doseringen er for høy. Hvordan er prognosen? Personer med for lavt stoffskifte kan, såfremt behandlingen overholdes, se frem til å kunne leve et helt normalt liv. Hypotyreose betyr at skjoldbruskkjertelen ikke lager nok stoffskiftehormon (tyroksin). Det kan gi symptomer som tretthet, tristhet, tørr hud og hårtap.


Du kan også ha lavt stoffskifte uten at du legger merke til det. Stoffskifteforbundet er en frivillig interesseorganisasjon for personer med sykdommer i skjoldbruskkjertelen og deres nærmeste. Stoffskiftehormonene påvirker alle organer i kroppen, og derfor opptrer det symptomer fra flere organer samtidig (hjerne, hjerte, muskler osv.). I mange tilfeller fremkalles et typisk sykdomsbilde bestående av indre uro, varme følelse, hjertebank og vekttap tross øket apetitt. Jeg er en familiefar på år som plages med diverse symptomer i kroppen.


Alle symptomene opptrer ikke samtidig men varierer. Sykdommer på øyet kan komme av tilstander i selve øyet, eller de kan trigges av andre faktorer i kroppen som for eksempel diabetes, høyt blodtrykk, stoffskifteproblemer , hjerte- og blodkarsykdommer eller revmatisme.

Nedenfor kan du lese om de vanligste øyesykdommene. Det vanligste symptomet på lavt stoffskifte er slitenhet. Andre svært vanlige symptomer er vektøkning, treg mage, økt søvnbehov, at man fryser lett, at håret lett faller av, tørr hud og flisete negler. Symptomer på lavt stoffskifte utvikler seg ofte gradvis.


Husk også at jeg selv har hypotyreose og Hashimotos tyreoiditt, så det meste jeg skriver gjelder i første rekke denne formen for stoffskifteproblemer. Cøliaki, leddgikt og diabetes er sykdommer som man ofte ser i kombinasjon med lavt stoffskifte hos barn. Se symptomer på lavt stoffskifte for å se om ditt barn har noen av disse.


Barn som har lavt stoffskifte skal henvises til barnelege.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg