torsdag 25. mai 2017

Lungebetennelse uten feber

Et av de vanligste symptomene på mykoplasmainfeksjon er plagsom tørrhoste, det vil si hoste uten oppspytt. Sykdommen skiller seg også fra vanlig lungebetennelse ved at den utvikler seg langsommere og har et mer langtrukket forløp. Den medfører ofte hodepine, sår hals, heshet og som regel bare beskjeden feber. Nedsatt allmenntilstan høy feber og rask pust kan være lungebetennelse. Som regel er infeksjonen ufarlig, men hos noen kan den være livstruende.


Lungebetennelse - hva er tegnene?

Hva er lungebetennelse ? Betennelse i lungene kan skyldes både bakterier og virus. Hoste og feber er typisk, og det kan også være smerter i brystet. Jeg hadde en langvarig, bakteriell lungebetennelse for et par-tre år siden - uten feber. Noen som har hatt lungebetennelse uten smerter? Hard forkjølelse eller atypisk lungebetennelse?


Hvordan kjennes lungebetennelse ut? Man ser ofte at en uskyldig øvre luftveisinfeksjon utvikler seg til lungebetennelse. Mulige symptomer er hoste, grønt oppspytt, feber , smerter i brystet, redusert allmenntilstan rask puls, rask pustefrekvens og tungpust.

Viser et varierende forløp fra lett sykdom til alvorlig forløp. Kan man ha lungebetennelse uten å ha feber ? Hvis du for eksempel har tatt smertestillende medisiner for å dempe smertene, holder medisinene samtidig feberen kunstig nede. Spesielt ikke hvis du har det betydelig dårligere enn du pleier å ha det. Vanlige symptomene er hoste, feber og tung pust. En bakterieinfeksjon skal behandles med antibiotika.


Forebyggende vaksine anbefales til eldre over år. De vanligste symptomene er feber , hoste og tung pust. Man kan også bli trett, få dårlig matlyst og ha problemer med å få i seg nok væske. En lungebetennelse som skyldes mikroorganismen Mycoplasma pneumoniea.


Den kalles ofte atypisk lungebetennelse , da man gjerne ikke får så høy feber og andre typiske symptomer som ved alminnelig lungebetennelse. Hvorfor får man infeksjon med mycoplasma. Gikk til legen, hadde noen rare lyder nedover lungen. Fikk en type slimløsende middel. Ble verre og verre.


Ingen feber , ingen CRP som ga utslag. Tilbake til legen, da hadde lyden satt seg enda lenger ned i lungen. Infeksjonene varierer i alvorlighetsgrad.

De fleste er relativt milde, men kraftige lungebetennelser kan være alvorlige, og kan noen ganger bli livstruende. Den medisinsk betegnelse på lungebetennelse er pneumoni. Under sykdomsforløpet bør du gå ut av sengen og bevege deg litt rundt, men uten å presse deg for hardt.


Behandling på sykehus. De fleste som rammes av lungebetennelse behandles hjemme av fastlegen, men noen trenger behandling på sykehus. Ofte gjelder dette eldre eller de som er for syke til å være hjemme. All informasjon på NHI.


Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke lege. NHI er uten ansvar for innholdet på eksterne websteder det er lenket til. Og legen har førstehånds kjennskap til Mycoplasma-bakterien, for han er faktisk angrepet selv. Jeg er syk på tredje uka og sliter med plagsomme hostekuler som følge av lungebetennelsen. Det er en infeksjon i lungene med bakterien Mycoplasma pneumoniae.


De fleste pasientene har feber , men ikke så høy feber som ved ordentlig lungebetennelse. Det er fullt mulig å ha lungebetennelse uten å få feber , sier overlege Madsen. Men dersom en voksen persons kroppstemperatur blir høyere enn grader, bør man ta kontakt med lege.


Les mer om hvilke symptomer som er vanlige, hvordan lungebetennelse behandles og hvorvidt den er farlig for barn eller voksne. Svært alvorlig syke barn kan ha vansker med å spise og drikke og kan som følge av det miste bevisstheten, miste kroppsvarme, få betennelse i blodet og i mange av kroppens organer, også kalt sepsis og toksisk sjokk. Hvis man er svekket og kaster opp, kan man risikere å puste inn mageinnhold som kan gi en kjemisk lungebetennelse. Hvis lungebetennelsen skyldes virus trenger man ikke ha særlig feber. Den er som regel mildere og går over av seg selv.


Men mest typisk ift lungebetennelse er feber , vondt å puste og hoste.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg