mandag 8. mai 2017

Melkefri mat

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Gluten- og Melkefri Inspirasjon for kos og travle hverdager Hjemmelagde glutenfrie flatbrød Glutenfrie flatbrød har jeg prøvd å få til lenge, men i dag var gode råd dyre og tiden knapp. De fleste brødprodusenter bruker vann i brødet, og mange benytter melkefri margarin eller vegetabilske oljer.


Slike brød er trygge å spise for deg med melkeallergi. Margarin i brød kan inneholde melk, og brødene kan være penslet med melk.

Dersom brødet er bakt med surdeig, kan surdeigen inneholde melk. Velkommen til utenmelk! Utenmelk er en side for alle oss som lever med et melkefritt kosthold.


Siden er drevet av Hege J. Fledsberg og Britt Sunde som sammen har mange års erfaring innen allergi, intoleranse og ernæring. Derfor tenkte jeg gi deg oppskriften på gluten- og melkefri fløtesaus til pasta. God gammeldags kjøttsuppe på svineknoke God gammeldags kjøttsuppe er mat som ikke krever så mye jobb som det kan virke som.

Fedon har samlet opp oppskrifter som ikke inneholder melk. Her finner du snacks, lunsj, middag og dessert. Har du glutenintoleranse og må spise glutenfritt? Se våre glutenfrie oppskrifter. Det har vært litt stille her på bloggen min, men jeg har laget mat , men ingenting å skrive om.


Noen ganger blir det liksom ikke noe å skrive om. Eller at jeg har laget oppskrifter som jeg allerede har blogget om. Jeg har tatt på meg å bli bakeleder for Nord-Trøndelag cøliaki forening, og er litt spent på dette. Glutenfri mat kan øke risikoen for diabetes Dagbladet Pluss.


Her får du oppskrifter på glutenfrie middager som barna garantert synes er gode. Ei lita klype salt. Smør fire former med litt olje, og dryss i litt sukker i botnen og kantane av formene. Del sjokoladen i bitar og smelt den i vannbad.


Knekk egga og skil plomme og kvite. Rør saman smelta sjokolade, sukker og eggeplommer. Dersom du selv reagerer på melk og laktose, eller har venner med allergi, kan det være nyttig med noen oppskrifter på kake uten melk.

I dag får man kjøpt mange erstatningsprodukter for kumelk, som gjør det lettere å tilby kake uten melke som alternativ til gjester som ikke tåler melk. Sempers virksomhet er delt inn i tre spesialområder: barnemat, morsmelkerstatning og glutenfri mat. Denne siden bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste opplevelsen. Hvis du fortsetter å bruke tjenesten vår, samtykker du i bruken av slike informasjonskapsler. Det er jeg som er Julia - velkommen til min blogg.


Her kan du få en sniktitt på mitt liv med fokus på mat (glutenfritt og lavFODMAP), kreative prosjekter av ymse art og familielivet på bydga sammen med min mann Espen, sønn Vetle og to linselus av noen katter. Min tante, Ann Kristin, elsker å eksperimentere med mat. Hun ser på vår matallergi som en mulighet til å prøve nye ting, og disker alltid opp med noe spennende når vi er på besøk. Sist var det issjokolade med chili, laget på melkefri sjokolade. Hva sies om brente mandler uten sukker, sukkerfri marsipan, lavkarbo konfekt og hjemmelaget melkefri hvit sjokolade?


Det er hyggelig å kunne servere sunnere julegodt også til dem som har diabetes, som ikke tåler melkeprodukter eller gluten. Eller som av andre grunner er nødt til å unngå vanlig julegodt. Vegetarisk og vegansk mat.


Her har vi samlet spennende og smakfulle vegan- vegetaroppskrifter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg