fredag 5. mai 2017

Matallergi symptomer

Mange får symptomer fra flere organer samtidig, og det skjer særlig ved sterke allergireaksjoner og ofte hos barn. Alvorligst og mest fryktet av disse er allergisk sjokk (anafylaksi). Har du matallergi , reagerer kroppens immunforsvar på ett eller flere proteiner i maten, for eksempel melkeprotein eller eggeprotein.


Svært små mengder protein kan være nok til at kroppen reagerer. Matallergi er allergisk reaksjon på matvarer.

Det kan være svært vanskelig å skille matvareallergi fra matvareintoleranse. Man antar at mellom én og tre prosent av befolkningen har én eller annen form for matvareallergi. Rennende nese, tett nese, nysing og at det klør i nesen og øynene er vanlige symptomer ved allergi mot pollen eller pelsdyr.


Symptomer på matintoleranse. Vanligst er intoleranser som skyldes mangel på spesielle enzymer i tarmen. De fører bare til tarmsymptomer med diaré og evt symptomer sekundært til diaréen og ernæringsfeil. Dette er typisk for laktoseintoleranse (reaksjon på melkesukker).


Cøliakier en tilsvarende tarmsykdom som skyldes intoleranse for.

Du kan ha allergi eller intoleranse mot hvetemel eller andre kornslag uten å ha cøliaki. De vanligste reaksjonene er oppkast, diaré, kolikk, hudutslett eller pustebesvær. All matallergi skyldes en overreaksjon fra immunsystemet som feilaktig oppfatter visse proteiner som skadelige.


Når du får i deg nøtter vil antistoffer fra immunsystemet gjenkjenne dem og signalisere at histamin og andre kjemikalier må frigjøres for å bekjempe de farlige stoffene. Dermed utløses allergiske symptomer. Det er en stor forskjell på matintoleranse og matallergi. Hvis har matallergi , er det som regel mer alvorlig enn å ha en matintoleranse. Ved intoleranse oppstår gjerne kroppslig ubehag som mageplager, mens ved allergi er immunsystemet involvert, noe som kan være mer alvorlig.


Flere går rundt uten å vite at de har matallergi eller matintoleranse og som ikke får en. Enkelte eggallergikere kan også få symptomer av os fra steking og damp fra eggekoking og kan da. Fiskeallergi er en matallergi som vanligvis vedblir i voksenalderen. LES OGSÅ: Allergi for nøtter og mandler.


Slik sjekker du deg for allergi Hva skyldes allergi mot fisk? Om man derimot finner eksemforandringer over hele kroppen, kan det være fornuftig av legen å vurdere om det kan foreligge en matallergi. Andre allergisymptomer: Pollenallergi kan også være årsak til symptomer som hodepine, slapphet, tretthet og nedsatt konsentrasjonsevne. De mest vanlige symptomene ved allergi er : Lunger: tetthetsfornemmelse, hoste, piping i brystet, vær oppmerksom på at enkelte kombinasjoner med matvareintoleranse og anstrengelse kan gi allergiske symptomer i de nedre luftveier.


Når du får i deg hveteproteiner vil antistoffer fra immunsystemet gjenkjenne dem og signalisere at histamin og andre kjemikalier må frigjøres for å bekjempe de farlige stoffene.

Matintoleranse og matallergi er utbredt i dag. Reaksjonen oppstår fordi den naturlige toleransen blir brutt. Noen blir fort sliten og trett, mens andre kan få plager som magesmerter, luft, forstoppelse, diaré. Bor du langt unna, kan du sende inn testen.


Vi hjelper deg med test og diett, lang erfaring. Derfor vil det utvikles symptomer ved kontakt med stoffer (allergener) som vanligvis ikke er sykdomsfremkallende. De immunologiske mekanismene ved allergi kan være forskjellige, men vanligvis skyldes de antistoffer av typen IgE, som ved luftveisallergier, matallergi og noen typer hudallergi. Forskjellige symptomer. Noen av oss kan reagere på maten vi spiser.


Som regel er det snakk om forbigående ubehag. Men hvis plagene kommer hver gang vi har spist enkelte matvarer, kan det være lurt å undersøke om det kan være snakk om matallergi eller intoleranse. Det er viktig å huske at intoleranse ikke er det samme som allergi.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg