tirsdag 23. mai 2017

Allergi egg

Nå kan du bestille produkt fra Vitusapotek på nett. Stort utvalg med rask og enkel frakt! Bestill fra Vitusapotek på nett. Her kan du bestille klargjøring. Finn informasjon om din resept her!


Spesialkompetanse innen hudpleie. Din beste rådgiver på hud. Få konkurranser, tilbud og råd. Registrer deg i dag!


Har du symptomer som tett nese, nysing og kløe i øynene trenger det ikke være forkjølelse. Kostråd ved allergi overfor egg. Personer som er svært følsomme overfor egg vil kunne reagere når det tilberedes mat med egg. Egg fra andre fugler som er undersøkt viser kryssreaksjoner med hønseegg. Symptomer på eggallergi oppstår fra noen få minutter til flere timer etter å ha spist egg eller mat som inneholder egg.


Reaksjonen spenner fra milde til alvorlige symptomer og kan inkludere utslett, elveblest, nesetetthet, brekninger og andre mageplager. De aller fleste eggallergikere er barn. En norsk studie viser at omtrent prosent av alle barn i alderen år har symptomer på allergi når de spiser egg.


Toleranseutviklingen starter gjerne med at de tåler varmebehandlet, kokt og bakt egg i mat. Dersom du eller barnet ditt er allergisk mot egg , anbefales en diett som er helt fri for egg - i alle former. Bruk av allergimedisin som antihistaminer vil kunne hemme symptomene ved allergi om de skulle forekomme, for eksempel grunnet et uheldig inntak av produkter med egg i seg. De fleste vokser av seg allergien før de blir syv år. Slike matvarer er ikke tilsatt egg , men betegnelsen betyr at det under produksjon kan ha kommet rester av egg i matvaren.


Allergi egg

Hva er allergi mot egg ? Eggallergi er en allergisk reaksjon på proteinet i egg , som både finnes i hviten og plommen. Enkelte kan også reagere på os fra steking av egg og damp fra koking, da allergenet er luftbårent. I få tilfeller kan personer med allergi overfor egg også reagere på kjøtt fra kylling, kalkun og høns.


Derfor tåler noen varmebehandlet, bakt og stekt egg. Reaksjon på andre proteiner i egget , som ovomucoi er forbundet med mer vedvarende allergi , og påvirkes ikke av varmebehandling. Enkelte reagerer kraftigere på rått egg , og må være spesielt oppmerksomme på matvarer hvor egg ikke er varmebehandlet. Matallergi er en reaksjon mot ufarlige stoffer i maten. Noen utvikler allergi mot melk, egg , soya, nøtter, fisk og skalldyr.


Allergi egg

Forekomsten av allergi mot egg under års alder er -. Mange festkaker inneholder egg. Det finnes gode råd. I tillegg til å gi god smak, bidrar eggene også til hevelsesprosessen.


Men ikke alle tåler egg. Vi gir deg fire oppskrifter på kake uten egg. Ved denne allergien må både eggehviten og eggeplommen unngås. Noen får svært kraftige reaksjoner selv av ørsmå mengder av egg , andre får lettere ubehag som går over uten å gi dramatiske konsekvenser.


Allergi egg

Egg i maten kan være merket som eggehvite, eggeplomme og eggepulver. Reaksjonen fra immunsystemet er der for å beskytte oss mot alt fremmed som ikke hører hjemme i kroppen vår, som bakterier og virus. Når immunsystemet reagerer på proteiner som normalt finnes i og rund oss, som for eksempel i dyrepels, husstøv, pollen eller i maten, er det en overreaksjon som vi kaller allergi.


Allergi overfor peanøtter var inntil for få år siden relativt sjelden i Norge. I disse vaksinene forekommer spormengder av proteiner fra egg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg