mandag 29. mai 2017

Glemt gjær i pizzadeigen

Rask levering og maks rabatt! Vi har pensumbøkene du behøver! For den ekte italienske følelsen på pizzadeigen ,. Vil du lese mer om mel og hva som egentlig skjer rent kjemisk, når du blander mel, væske og gjær ? Da kan du lese her!

Du bruker for mye gjær. Du lar ikke pizzadeigen heve nok. Du kjelvler den for mye. Du glemmer å forsteke pizzadeigen. Du har på for mye vått fyll.


Du steker pizzadeigen på for lav temperatur. Siden det ikke er gjær i deigen så er den best egnet til tynne bunner, da tykke bunner vil bli litt kompakte og ikke like luftig som med gjærdeig. Det er en fordel å forsteke bunnen (uten fyll) noen minutter først, for ekstra sprø pizza.

Noen pizzatips fra meg. Begynn med å ha alt melet i bakebollen, og tilsett så fersk eller tørr gjær direkte i pizzadeigen. Hell så i “Vann tilsetting 1” og start eltemaskinen. Brukes eller prosent hydrasjon kan du holde av mesteparten av vannet til saltet skal tilsettes. Det gjør at den hever fint!


Lager til en hel steikeplate, og den blir ganske tjukk, er ikke alltid jeg blir trodd når jeg serverer den og sier det er bakepulverdeig. Oppskrift: 10dl mel. Gjær er ikke bare gjær , som vi har sett når vi tidligere har testet fersk gjær mot tørrgjær. Det er også slik at det finnes tilsetningsmidler som du kan bruke sammen med gjæren , som lover bedre bakeresultat i form av luftigere bakst - men som egentlig lover mer enn de holder. Løs opp en halv pakke fersk gjær i dl.


Tilsett gjerne hvitløkspulver eller annet krydder. Hev i rundt minutter, kjevle ut og kast på fyll. Dette brødet langtidsheves over natta eller gjennom dagen, og trenger ca 7-timer avhengig av temperaturen på kjøkkenet ditt. Langtidsheving er positivt på mange måter, og i tillegg til at du trenger mindre gjær , så blir brødet mer næringsrikt og i tillegg mildere for tarmen! Perfekt for oss som lett får oppblåst mage.


Elt deigen godt sammen og la den heve til dobbel størrelse. Nå som du har deigen, er det bare kreativiteten som stopper deg.

Hva med å lage pizzasnurrer, calzone eller en deilig langpannepizza. Mulighetene er uendelige. Alle skal stekes nederst i stekeovnen. Har du små kokker i huset? Nordens største bokutvalg.


Maks rabatt og rask levering! Idun har ikke bare èn – men tre typer tørrgjær stående i butikkhyllene. Den velkjente blå pakken med originalgjær, den gule med pizzagjær, og den røde med gjær for søt bakst. På Lady Dala kaldheves pizzadeigen i to døgn før den skal brukes.


Vi bruker italiensk mel og bittelitt fersk gjær. I vår vedfyrte ovn gir dette en unik smaksopplevelse. En langpannepizza rekker til 3-personer.


I våre oppskrifter på pizzadeiger, bruker vi pizzagjær som gjør at deigen blir lettere å kjevle ut. Tipo 00) g salt. Dette elter du til deigen begynner å få fast konsistens. Rør ut gjær i kaldt vann.


La deigen hvile i 5-minutter. La pizzadeigen heve minst minutter på et lunt sted og med et kjøkkenhåndkle over. Bruk kjevle og lag en passe stor pizza så den passer i en langpanne. Ha gjerne bakepapir under.


Ha på ditt favorittfyll og ost. Steking: Bruk vanlig stekeovn, ikke varmluft! Brød- gjær er en sopp-familie som er spiselig, lever av stivelse og produserer etanol og CO2.


Den gjæren du kjøper i butikken er podet frem (dyrket) på et laboratorium og krysset til den gir de egenskapene gjærindustrien og bakeriindustrien blir enige om at der gunstig for baking. Du trenger ikke så mye gjær når du baker pizza - det er nesten bedre jo mindre gjær du har i. Dessuten får du fram mye mer av smaken i melet dersom du setter pizzadeigen i god tid før du skal bake den ut - gjerne dagen før, eller i alle fall på morgenen den dagen du skal ha den.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg