søndag 5. februar 2017

Vondt i skulder

Gradvis opptrening vil ofte føre til bedring i funksjon og plager. Vont i skuldra ved løft? Flere og flere har sett lenken mellom dips og vondt i skulderen. Vondt i skulderen etter dips?


Skulderleddet er et komplisert ledd hvor bevegelser kan foregå i alle retninger.

Leddet omgis av leddkapsel, en rekke leddbånd og mange sener. Større operative inngrep i skulder , brystkasse eller nakke kan også være årsak til diagnosen. Det er like mange menn som kvinner som får frossen skulder. Noen kan utvikle frossen skulder i både høyre og venstre skulder.


Få profesjonell hjelp med dine plager i skulder og krageben! En vond skulder kan oppleves så hemmende at det går ut over funksjons- og arbeidsevnen. Derfor utreder, behandler og finner vi årsaker til disse plagene.

Skuldersmertene blir gjerne verre ved bevegelse og det kan være vondt å løfte armen. Senebetennelse i skulder kan gi smerter i skulder og armen. Betennelse i skulder Når man snakker om en betennelse er det viktig å skille mellom en infeksjon (bakteriell) og en betennelse (ikke bakteriell) i muskel, sener eller leddstrukturer. En bakteriell infeksjon i skulder regionen er meget alvorlig og man har ofte feber og redusert allmenntilstand som trenger rask medisinsk behandling. Kalkskulder medfører nedsatt blodsirkulasjon og økte muskelspenninger i skulder , rygg og nakke.


Det føles som om smerten er sentrert under skulderbladet (mot ryggsøylen), og den forplanter seg til tider opp i nakken. Hva kan årsaken være til at jeg har smerter i nakke, skulder og armer? Det kompliserte samspillet mellom nakke- skulder -arm gjør at smerter her er utbredt. De er vanskelig å avgrense og kan utløses av mange grunner. Skulderen er en viktig del av kroppen, den er et fundament for å kunne bruke armer og hender på en funksjonell måte.


Har man en smertefull skulder eller en skulder med nedsatt bevegelighet, kan det foruten den påvirkede skulderen skape problemer også andre steder. Når skal jeg oppsøke hjelp ved smerter i skulder ? Når du har lest gjennom symptomer ved skuldersmerter er det viktig å stille seg spørsmålet når man skal oppsøke hjelp. Vi ser at flere og flere velger kiropraktorer til å vurdere og behandle sine skulderplager på en trygg og effektiv måte.


De vanligste årsakene til smerter i skuldrene eller bryst er overbelastning eller senebetennelse. Smerter i skulder og bryst er en utbredt plage.

Våre fysioterapeuter kan hjelpe deg med å finne årsaken til dine plager og gi deg rett behandling. Dersom du ikke bruker skulderen, for eksempel etter en skade, kan den lett stivne. Dette kalles frossen skulder (frozen shoulder).


Tilstanden kan også oppstå helt av seg selv. Det finnes andre sjeldne årsaker til skuldersmerter som ikke er omtalt i denne artikkelen. SymptoVanligste leddbetennelsen i armen er frossen skulder (Periarthritis humeroscapularis).


Sterke smerter og tilstivning i skulderleddet grunnet immobilisering av skulder etter skade eller langvarige smerter. Symptomene kommer langsomt i løpet av noen måneder. I noen tilfeller er det strukturelle skader som gjør problemstillingen vanskelig og sammensatt. I andre tilfeller, og etter min erfaring de klart fleste, er funksjonelle årsaker de viktigste. Og da vil som oftest forandringer i hvordan vi styrer og bruker skulder gi god effekt.


Likevel ser man svært ofte at den grunnleggende årsaken skyldes endret funksjon i en eller flere av skulderens viktige samarbeidspartnere. Verk i overarmen rett nedenfor skulderen, noen ganger helt ned til underarm og hånd. Hoven, varm og øm muskulatur.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg