torsdag 16. februar 2017

Allergi symptomer

Allergi symptomer

Du kan handle trygt og enkelt på Vitusapotek. Vi har kunnskapen du trenger. Bestill fra Vitusapotek på nett. Stort utvalg, Rask og Enkel frakt. Her kan du bestille klargjøring.


Finn informasjon om din resept her! Spesialkompetanse innen hudpleie. Din beste rådgiver på hud. Få konkurranser, tilbud og råd. Registrer deg i dag!


Har du symptomer som tett nese, nysing og kløe i øynene trenger det ikke være forkjølelse. Det kan være at du har en allergi. Rask levering rett hjem i postkassen. Rennende nese, tett nese, nysing og at det klør i nesen og øynene er vanlige symptomer ved allergi mot pollen eller pelsdyr. Hvilke symptomer kan allergi gi?


Pollenallergi gir først og fremst plager fra nese og øyne, men kan også forårsake symptomer som hodepine, slapphet, tretthet og nedsatt konsentrasjonsevne. Allergi Allergi symptomer. Opplever du allergi , kan reseptfrie allergimedisiner kjøpes hos Vitusapotek. Typiske allergi symptomer er tett og rennende nese, kløende og irriterte øyne, nysing, irritasjon, kløe og eksem i huden, men symptomene kan variere mye mellom ulike typer allergier. Men til forskjell fra en forkjølelse, går ikke allergien over etter noen uker.


Symptomer på allergi. I voksen alder blir gjerne plagene mindre plagsomme. Pollenallergi kan også være årsak til symptomer som hodepine, slapphet, tretthet og nedsatt konsentrasjonsevne.


De som rammes av muggsoppallergi har som oftest andre allergier , f. Mange får symptomer fra flere organer samtidig, og det skjer særlig ved sterke allergireaksjoner og ofte hos barn. Alvorligst og mest fryktet av disse er allergisk sjokk (anafylaksi). Astma og allergi kan gi symptomer som tung pust, hoste, kløe, tett nese og utslett. Det finnes behandling mot plager knyttet til astma og allergi. De mest vanlige symptomene ved allergi er : Lunger: tetthetsfornemmelse, hoste, piping i brystet, vær oppmerksom på at enkelte kombinasjoner med matvareintoleranse og anstrengelse kan gi allergiske symptomer i de nedre luftveier.


Dersom et barn har denne allergien kan det derfor være lurt at barna i barnehagen ikke tar med ytterklær inn, for eksempel. De fleste pelsdyr kan gi allergiske symptomer hos de som har utviklet antistoffer, ifølge indremedisineren. Lette plager kan behandles med reseptfrie antihistamintabletter og øyendråper. Hvis allergien forårsaker tett nese er nesespray med kortison det beste alternativet 2. Typiske symptomer er plutselig plagsom kløe, som oppleves mest intens om natten.


De allergiske reaksjonene kan opptre ved direkte kontakt mellom matvaren og huden eller slimhinnen i munnen, svelget eller i tarmen. De vanligste reaksjonene er oppkast, diaré, kolikk, hudutslett eller pustebesvær. Hypersensitiviteten fører til en unormal reaksjon fra kroppens forsvarssystem, immunsystemet. I overkant av prosent av befolkningen har pollenallergi, men graden av symptomer er svært individuell. Personer i alderen 5-år er mest utsatt for å få det.


Det er vanskelig å sette fingeren på en spesielt utsatt aldersgruppe, annet enn kanskje studenter, som gjerne har eksamener midt i den verste spredningstiden. De kan gi en lang rekke symptomer og plager. Medisiner som svelges, kan også gi tilsvarende reaksjoner, men dette omtales i eget avsnitt (se medisinallergi).


Allergi symptomer

Vanligst er reaksjoner i fordøyelseskanalen og hud og slimhinner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg