fredag 10. februar 2017

Sjøkreps gravid

Matportalens redaksjon svarer ikke på enkelthenvendelser fra gravide , men lagrer henvendelser slik at de blir tatt med i vurderingen når kostrådene skal revideres. Har du spørsmål angående kosthold mens du er gravid , må du ta kontakt med helsestasjon, jordmor eller fastlege. Kan jeg spise sushi mens jeg er gravid ? Gravide kan trygt spise sushi laget av rå, fersk marin fisk. For alle som lager sushi selv, gjelder rådet å fryse ned fisken før bruk for å drepe eventuelle parasitter.


Se forøvrig Mattilsynets tips og råd om riktig behandling av fisk til sushi. Mange av matvarene som nevnes nedenfor, er lite brukt i et normalt norsk kosthol og vil derfor bare gjelde en liten gruppe gravide. Sannsynligheten for at fosteret tar skade av at moren spiser disse matvarene, er liten, men Mattilsynet anbefaler likevel gravide å følge rådene nedenfor.


Av sjømat så er det krabbeskjell man ikke skal spise, men man kan spise krabbeklør. Hvor farlig er det å få influensa når man er gravid ? Spørsmål og svar om influensasykdom og -vaksine under graviditet. Hvor farlig er det dersom man får influensa som gravid ? Når bør man i så fall oppsøke lege?


Heldigvis får de fleste av oss sjelden influensa. Kan man spise reker og annen type skalldyr når man er gravid ? Noen som vet noe om dette? Prinsessa i tårnet Elsker forumet.


Helsekort for gravide er et journaldokument for å sikre forsvarlig behandling, og understøttes av Nasjonal faglig retningslinje for svangerskapsomsorgen. Når du er gravid trenger du et kosthold som er variert og som gir tilstrekkelig av næringsstoffer. Kosthold for gravide. Du trenger mer mat enn ellers for at barnet skal vokse og utvikle seg, samtidig som dine behov dekkes.


Fisk: Gravide oppfordres til å spise fisk minst to ganger i uka, som resten av befolkningen. Også fisk i påleggsform er en god kilde til mange nyttige næringsstoffer. Som gravid er du allikevel sårbar for enkelte bakterier og miljøgifter i fisk.


Se vår oversikt over hvilke fisketyper du kan spise som gravid. Bortsett fra folat (folinsyre) som alle gravide anbefales å ta både før de blir gravide og i svangerskapets første tre måneder, finnes det ingen generelle råd for bruk av kosttilskudd. Mange gravide har behov for tilskudd av D-vitamin, jern og jo avhengig av kostholdet og jernlagre tidlig i svangerskapet.


Hvit saus til fiskeboller er ekkelt. Men det er jo faktisk noen som liker det. Det er tydeligvis noen som liker brun saus til det også. Kjæresten til TS liker det, og ante ikke at TS hadde regler om hvilken saus som var lov.


Jeg foretrekker karrisaus, men dømmer ikke de som lik. Sønnen min har adhd. Han fikk sine to første tenner da han var mnd. Han krabbet da han var mn og gikk da han var 12mnd.


Han pratet veldig tidlig, og brukte flere ord pr setning da han var to. Han var alltid bli men han sov ca 4-timer i døgnet da han var ett. Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene.


Grillet sjøkreps med urtesmør. Beregn 1-sjøkreps per person som forrett (avhengig av størrelse), og flere som hovedrett. Bruk en stor og skarp kokkekniv og del sjøkrepsene i to fra ryggen og ne men ikke skjær helt gjennom. Brett så ut krepsen slik at den ser ut som en sommerfugl. MELD DEG PÅ NYHETSBREVET OG FÅ OPPSKRIFTENE I MAILBOKSEN.


Velg mellom forslag til laker å koke krepsen i: Kokelake med krondill: Kok opp laken og la den trekke ca min. Legg krepsen i kokende lake, se koking. Igår hadde vi strand-dag hvor det ble tilberedt sjøkreps , sjøsnegler osv osv, jeg var den eneste som fikk pes for å ikke smake.


Jeg sa klart ifra at jeg smaker ikke rett og slett fordi jeg er gravid , men det er helt trygt ja jøss de som ikke smakte men ikke hadde noen grunn slapp å høre det! De kan spises kalde, men de kan også saltbakes om man ønsker dem varme. Det vi har pleid å gjøre er å legge dem rundt kanten på en ildfast form, ha et lag grovsalt i bunnen og et lag mellom hvert lag kreps, og et lag på toppen av det siste laget med kreps.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg