torsdag 16. februar 2017

Tannlege støtte

Tannhelse i folketrygden, økonomisk støtte til tannbehandling NAV. Hovedregelen er at man som voksen betaler all tannbehandling selv. Tannlege n vurderer om du har behov for narkose. Tannbehandling under narkose gis på sykehus, og ventetiden kan være lang.


Når det gjelder voksne som ikke kommer inn under det offentlige tannhelsetilbudet eller andre ordninger, må de i utgangspunktet betale narkosebehandlingen selv, men her kan det være ulik praksis i fylkene. Støtte til tannbehandling ved sjeldne diagnoser.

Mange med sjeldne diagnoser kan få støtte til utgifter til undersøkelse og behandling hos tannpleier eller tannlege etter takster fastsatt av helse- og omsorgsdepartementet. Folketrygden yter fra til 1prosent refusjon av offentlig takst avhengig av behandlingsbehov. Søknad om støtte fra NAV.


Dersom du ønsker å søke om økonomisk støtte til tannbehandling hos NAV starter du først med å avtale et møte med en saksbehandler der. Dersom du har rett til støtte vil du få et vedtak om støtte til undersøkelse, røntgenbilder og utarbeidelse av diagnose og kostnadsoverslag. Siste frist for å søke om støtte for førsteårsstudenter juli for utgifter det foregående studieåret. Det er sosialtjenesteloven som slår fast at de som ikke har penger nok til å forsørge seg selv, kan få støtte til behandling - altså de som går på sosialen.


Din tannlege kan være uenig med behandlingsforslaget og kan anke beslutningen gjennom et tilleggssøknad. Kommunen vil utstede en rekvisisjon for tannbehandling i ditt navn.

Beløpet som blir godkjent er basert på det originale behandlingsforslaget i henhold med offentlige takster. Du signerer rekvisisjonen og leverer den videre til din tannlege. Her finner du en oversikt over offentlig finansiering av tannhelsetjenester i Norge. Vanlig tannbehandling hos den voksne befolkningen dekkes normalt sett ikke av det offentlig.


Offentlig støtte til tannbehandling. Som hovedregel skal befolkningen over år som ikke er tilknyttet offentlig instutisjon betale selv for tannbehandling i Norge. Det finnes imidertidig flere måter du kan få søke økonomisk støtte. Mange syns tannlege er dyrt, og mange har gjerne problemer med å få betalt de grunnleggende undersøkelsene og ikke minst arbeidet. For mange er til og med egenandelstak alt for mye penger.


Generelt har en ikke krav på gratis tannlege hvis du har uføretrygd fra NAV. Det er HelseNorge (tidligere HELFO) som har med dekning av tannlegeutgifter å gjøre. Så hvis du har noe tjenester fra din kommune, kan nok dette også kanskje gjelde gratis tannlege. Du kan få dekket reise til tannbehandling som gir rett til støtte fra Helfo gjennom Pasientreiser.


Vi samarbeider med Det odontologiske fakultet, der tannlegestudenter kan behandle deg til studentvennlige priser. Finn og sammenlign tannlegepriser. Alle tannleger er pålagt å legge inn priser på nettstedet.


Se hele prislisten til den valgte tannlege. Filtrer også på åpningstider, studentrabatt, parkeringsplass og universiell utforming.

Sliter du med hyposalivasjon, altså munntørrhet, er det også støtte å få. Slik får du gratis tannlege. Staten dekker nemlig deler av regningen. Du kan søke hjelp hos NAV for stønad til tannbehandling.


Hvis du har krav på støtte fra NAV, blir du sent til den offentlige klinikken som ligger under oss, i tredje etasje, i Galleri Oslo. Dette er også veldig vanlig. Den offentlige tannlegen undersøker deg og gir et kostnadsoverslag på den tannbehandling som du kan få støtte fra NAV for. Hun har jobbet ved Stoa tannlegesenter, og i den offentlige tannhelsetjenesten i tidligere Aust Agder Fylkeskommune. Det er bare nødvendig behandling som betales av det offentlige.


Hvis du for eksempel har lyst på kosmetisk behandling, vil du sannsynligvis måtte gå til privat tannlege og betale selv. Forbrukerrådets nettside hvakostertannlegen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg