søndag 19. februar 2017

Sundt kosthold

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Vi gir deg kunnskap og råd for en sunnere livsstil. Les våre artikler her. Søk gratis i Norges største kurs- oversikt. Finn et kurs nær deg!

Et sunt kosthold er viktig for oss alle til å forebygge utvikling av livsstilssykdommer. Ved risikotilstander som diabetes, høyt blodtrykk og høye fettstoffer i blodet (lipider), er betydningen av et sunt kosthold spesielt viktig. I tillegg bør magre meieriprodukter være en del av det daglige kostholdet.


Det skal tross alt være en livsstil du kan leve me sier hun. Men også kos innimellom. Kosthold og ernæring Kostråd Det du spiser og drikker påvirker helsen din.


Samfunnsøkonomiske beregninger av tiltak innen kosthold og fysisk aktivitet.

Sunn hverdagsmat og et variert kosthold gir deg et godt grunnlag for god helse, og bidrar til at du får i deg næringsstoffene du trenger. Det er enklere enn du tror. Et kosthold med både karbohydrater, protein og fett er bra for deg som trener. Er det noe du liker veldig godt og som ikke er så veldig sunt ? Husk å inkludere dette i ditt kosthold i passende mengder.


Når det gjelder trening er det viktig å ikke gå sulten på trening og å få i seg nok væske i løpet av dagen og økten. Gir styrke til en aktiv dag. Få tips og inspirasjon her. Se hvordan du kan få i deg nok jod. Eldre mennesker har økt behov for flere vitaminer og mineraler, og er utsatt for underernæring.


Her får du tips til et sunt kosthold for eldre. Dette er kosthold som middelhavskosthol vegetarisk, vegansk o. Sunt kosthold : grunner til at vekta går opp når du begynner å spise sunt. Belgvekster, kornproduker, grønnsaker, frukt, bær og nøtter danner basis i et sunt plantebasert kosthold. Bruk gjerne soyaprodukter, plantemelk og berikede matvarer som f.

Nøkkelråd for et sunt kosthold Det du spiser og drikker påvirker helsen din. Helsedirektoratet anbefaler et variert kosthold med mye grønnsaker, frukt, bær, grove kornprodukter, fisk og begrensede mengder av bearbeidet kjøtt, rødt kjøtt, salt og sukker. Velg gjerne nøkkelhullsmerkede matvarer. Kosthold ved høyt kolesterol Har du høyt kolesterol anbefales du å følge rådene for hjertevennlig kost.


Særlig viktig er det å redusere inntaket av mat med mye mettet fett og erstatte dette med noe umettet fett, samt med grønnsaker, frukt og grove kornprodukter, slik at inntaket av kostfiber er tilstrekkelig. Er du undervektig før svangerskapet anbefales du som alle andre å spise et sunt og variert kosthold , men du må spise nok mat og kan i tillegg unne deg litt ekstra. Forklar hva type 2-diabetes er og hva det kan føre til. Hva er livsstilssykdommer? Lag et skjema og skriv opp alt du spiser i et tidsrom du og læreren din.


Det vi spiser påvirker helsen vår. Dette gjelder i stor grad livsstilssykdommer som diabetes type to, fedme og hjerte- og karsykdommer og kreft. Så flott at du ønsker å ha et sunt og godt kosthold ! Nedenfor har jeg oppsummert de viktigste punktene i et sunt kosthold.


Det beste er å spise hovedmåltider (frokost, lunsj, middag og kvelds), samt 1-mellommåltider per dag. Her er forklaringen og gode alternativer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg