onsdag 22. februar 2017

Nakke prolaps

Finn nakkeprolaps nå på Kensaq. Illustrasjon av hvordan en nakkeprolaps ser ut på MR – på dette bildet er det et C5-Cnakkeprolaps. Fått påvist nakkeprolaps og nerveavklemming i nivåene C7-T1?


Her er det du trenger å vite om symptomer og kliniske funn ved nakkeprolaps i C7-Tskivene. Smerteintensiteten kan variere alt etter hvilken stilling du holder hodet i. Noen vil også merke nedsatt hudfølelse og redusert kraft i armen, såkalte nevrologiske utfall.

Symptomer ved nakkeprolaps MR undersøkelser er den beste undersøkelsesmetoden for å vurdere skiveprolapser. Kiropraktorer har med sin årig utdannelse den lengste utdannelsen av de faggruppene som behandler muskel- og skjelettlidelser. Både motoriske og sensoriske symptomer. Det er nakkeprolapsen sitt nivå som bestemmer hvilken type symptomer du får. Nakkeprolaps kan gi flere symptomer.


Det kan oppstå med en akutt skade, men oppstår vanligvis som følge av slitasje og belastning over tid. En nakkeprolaps kan gi utslag for smerter, nummenhet eller svakhet i nakke , skulder, armer, bryst og hender. I sjeldne tilfeller kan midtstilt nakke prolaps føre til svakhet og prikking i andre deler av kroppen, inkludert beina.

Deretter gjentar du øvelsen. Operativ behandling av nakkeprolaps Dette er operasjoner som i Norge bare utføres av nevrokirurger. En del av skiven mellom to virvler i nakken har glidd ut og trykker på nervevevet i nakken.


Ved feil diagnose eller forsinket behandling kan dette gi varige skader på nerver og det vevet nerven er ansvarlig for. Mange kan ha prolaps i nakken uten å være klar over det. Det er først når nakkeprolapsen begynner å presse på nervene at flere vil føle smerter i nakken og skuldrene.


De fleste som får nakkeprolaps blir bra igjen av seg selv, men i noen tilfeller kan kirurgi være nødvendig. Virvelsøylen vår består av en rekke virvler, deriblant sju nakkevirvler. Virvlene er skilt fra hverandre av mellomvirvelskiver.


Nesten alle (rundt ) av prolapsene skjer i nivå C6-C altså ved de nederste nakkevirvlene. Les om Prolaps i nakken. Dersom prolapset presser på nervene i halsryggraden, vil du kunne få nakkesmerter som stråler mot skulderen og armen. Nedsatt muskelkraft eller nedsatt følelse i armen kan også forekomme.


Behandling av prolaps i. En av nervene som går ut fra nakken kan komme i klem, men hjernen klarer ikke alltid å oppfatte at skaden har oppstått i nakken. I stedet tolker hjernen ofte signalene slik at det er smerter i det området i armen som nerven betjener. En sann nakkeprolaps kan skape smerter og stivhet lokalt i nakke samt utstrålingssmerter i form av verk og ilinger ned armer og fingre.

Et nakkeprolaps oppstår når den ytre harde ringen av skiven sprekker. Gjennom denne sprekken kan den myke indre delen av skiven presse seg ut ( prolaps , skiveutglidning) og utøve trykk mot nerveroten. Forkalkninger, der nerveroten passerer ut av ryggmargskanalen, er også en vanlig årsak til trykk mot nerveroten. Konservativ behandling (IKKE Kirurgi) Det er ingen ting i veien for å behandle et prolaps så lenge man gjør dette på riktig måte.


Som regel benytter kiropraktoren traksjonsbehandling i kombinasjon med manipulasjonsteknikker for å bedre leddfunksjonen rundt prolapset.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg