tirsdag 28. februar 2017

Borrelia bakterien

Borrelia bakterien

Stort utvalg av helserelaterte hjemmetester. Rask levering rett hjem i postkassen. Borrelia er en fellesbetegnelse på over hundre forskjellige bakterier.


Borrelia bakterien

Borrelia burgdorferi sensu lato er samlebetegnelsen for flere spiroketarter fra borreliagruppen hvorav minst tre, B. Lyme- borreliose har de senere årene økt kraftig i forekomst både i USA og Europa. Hva er borreliose ? Sykdommen kalles også Lymes sykdom. De aller fleste flåttbitt fører ikke til sykdom.


Det er registrert genoarter av Borrelia. Ved borreliose og syfilis er symptomene et resultat av hvilket vev i kroppen bakterien etablerer seg i. Bakteriene kan unngå vertens immunforsvar over tid og slik gi langvarig sykdom. Borreliose , også kalt Lyme borreliose , er den vanligste flåttbårne sykdommen i Norge. Borrelia artritt er en leddbetennelse som skyldes infeksjon med borrelia-bakterien.


Borrelia bakterien

Det vil si utslettet Erytema migrans med eller uten milde allmennsymptomer. Men hvis man er uheldig kan borrelia-bakterien spre seg til andre vev og organer i kroppen. Overføring av bakterier fra flotten til mennesket skjer som oftest etter at flotten har bitt seg fast i ett til to døgn.


Borreliose forekommer i Norge først og fremst i kystbeltet fra svenskegrensen til og med Nord-Trøndelag. Selve tilstanden blir imidlertid betegnet med begge navn. Borrelia kan fremkalle sykdommer i huden, nervesystemet, led muskler og hjertet, og forekomsten av tilstanden er økende i Norge og Europe. Lyme Borreliose pasienter kan ha svært forskjellige sykdomsbilde. Bakterien kan spres til alle organer og vev i kroppen, og påvirke disse i forskjellig grad.


Variasjonen i symptomer er stor, og kan kombineres på utallige måter, selv om noen mønstre går igjen. Bakterien overføres som oftest til mennesker via flåttbitt, og kan gi kroniske lidelser dersom den forblir ubehandlet over tid. Småpattedyr- borrelia , Borrelia afzelii, er den klart vanligste genoarten og tilpasset å overleve i småpattedyr. Borrelia går ofte under betegnelsene borreliose , Lyme sykdom, Lyme disease, flåttsykdom og Lyme borreliose. Borreliose er en lokal eller generell infeksjonssykdom som hos mennesker er forårsaket av bakterien Borrelia.


Infeksjonen overføres via flåttbitt. Tredje fase kan gå over år og gi alvorlige langtidsplager fra hu ledd eller nervesystem. Det finnes ingen vaksine mot borreliose.


Borrelia bakterien

Både barn og voksne kan angripes, men bare en liten del (ca ) av de som. Borrelien (wissenschaftlicher Name Borrelia ) bilden eine Gattung relativ großer, schraubenförmiger (auch spiralförmig), gramnegativer Bakterien aus der Gruppe der Spirochäten. Die meisten Arten sind pathogen für Menschen oder Tiere. I de fleste tilfeller forlater flåtten deg etter at det har gått en ti eller du fjerner den selv uten at det skjer noe.


Men i enkelte tilfeller har flåtten en liten bakterie kalt Borrelia burgdoferi i fordøyelsesapparatet. Denne mikroorganismen kan bli overført til deg og føre til sykdommen borreliose. Hvordan føles borreliose ?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg