mandag 6. februar 2017

Forkjølelse

Vi Apotek er opptatt av du som kunde skal få gode råd og riktige produkter. Vår kunnskap - din trygghet. Se mer og kjøp her! Norsk robot fjerner MRSA og anna smitte fra rom og utstyr.


Decon-X fjerner MRSA effektivt fra alle overflater og utstyr.

Praktisk otoskop for hjemmebruk. Lar deg lyse og se inn i ørene. Influensasesongen starter gjerne i begynnelsen av oktober, og når en topp i januar.


Når bør du kontakte lege, og hvem bør vaksinere seg? Forkjølelse er en øvre luftveisinfeksjon forårsaket av et virus. Med øvre luftveisinfeksjon menes betennelsesforandringer i nese, svelg og luftrør.


Tilstanden er karakterisert ved sår hals, slapphet og lavgradig feber i starten.

Infeksjonen varer ofte bare noen dager, men kan være plagsom. Det finnes ingen kur mot forkjølelse , men symptomene kan lindres. Virusene angriper slimhinnene i nese og luftveier. Symptomene er tett, rennende nese og noen ganger sår hals, hodepine og slapphet.


Sykdommen ses oftest om høsten og vinteren. Hvordan blir man forkjølet? For å bli forkjølet må man smittes av et virus.


Vanlige symptomer er nysing, snufsing, tett nese, kløende eller sår hals, hoste, hodepine, og trøtthet. Barn har 6-forkjølelser for året, mens voksne har ca. Ved influensa blir du raskere veldig syk, får høy feber og er mye dårligere. Når du er forkjølet kan du ofte gå på jobb, men er selvsagt redusert.


En forkjølelse er vanligvis noe man går og brygger på i lengre tid. I tillegg sier farmasøyten at man noen ganger kan skille sykdommene fra hverandre utifra når på året man er syk: – I Norge er influensa vanligst i perioden fra desember til april. Ved forkjølelse er det vanligere å være snørrete, tett i nesen, eller sår i halsen.


Hodepine er vanlig ved influensa og mindre vanlig ved forkjølelse.

Alvorlige komplikasjoner kan derimot oppstå ved influensa. Vi blir aldri helt immune mot forkjølelse fordi forkjølelsesvirusene endrer seg ofte. Heldigvis finnes det gode råd og produkter som kan hjelpe mot plagene. Dette er et kjerringråd som er til hjelp mot forkjølelse.


Det skader i hvertfall ikke å prøve. Les mer om forkjølelse. Generelt gjør influensa oss sykere enn forkjølelse , og varer gjerne lenger.


Det er vanligere med høy feber og høy grad av sykdomsfølelse. Antibiotika har ingen plass i behandling av forkjølelse , fordi antibiotika virker på bakterier, mens forkjølelse forårsakes av virus. Antibiotika har kun effekt mot bakterier, og vil dermed ikke virke mot en vanlig forkjølelse eller influensa. Både forkjølelse og influensa skyldes ulike virusinfeksjoner i nese og svelg, og er dermed vanskelig å behandle. Som regel varer infeksjonen bare noen dager, men kan være riktig så plagsom når den er der.


Legemidler som brukes ved forkjølelse , er smertestillende, slimhinneavsvellende og hostemedisin. Smertestillende kan brukes mot vond hals, muskelsmerter eller hodepine. Paracetamol og ibuprofen kan kjøpes uten resept.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg