torsdag 16. februar 2017

Stekt laks med grønnsaker

ZapMeta Tilbyr Oversikt fra Søkemotorer. Alternativt kan du bake laksen i ovnen ved 2grader i ca. Den skal heller være litt rå enn for mye stekt. La laksen hvile noen minutter før den serveres.


Oppskrift på en form med grønnsaker og laks i ovn.

Lakseformen gjør seg selv i stekeovnen, mens du gjør andre ting. Dette er en gjenoppskrift som er laget for å bruke opp mest mulig av maten og unngå å kaste mat. Bland olivenolje, timian, oregano og grønnsaker i en bolle, og ha blandingen over i en ildfast form. Drypp et par spiseskjeer vann over grønnsakene og legg laksestykkene over.


Dryss over salt og pepper, og dekk formen med aluminiumsfolie. Server med lettrømme. Stek i stekeovnen i ca.

Her finner du oppskriften på en av rettene Hellstrøm lagde i tolvte episode. Både takket være lave priser i fiskedisken for hel fisk og filet, og god tilgjengelighet for ferskpakket filet. Vær forsiktig med varmen Ingen behøver lenger servere laksen ihjelkokt eller stekt til den er knusktørr. Både ungene og jeg er veldig glad i laks – husets fjerdemann spiser verken kjøtt eller fisk, så han regner vi ikke med i denne sammenhengen – og laks er veldig godt tilgjengelig også for oss som bor her i innlandet. Lettvint og sunnere festmiddag som passer hele uken.


Sausen er basert på Lett Crème Fraîce og en blanding av friske urter. Fisken blir fantastisk god etter å ha hvilt i en marinade av limesaft og hvitløk før den stekes i ovnen. Ovnsbakte middagsretter er noe av det enkleste du kan lage. Laks i form med grønnsaker og saus er en slik middag. Enkelt og utrolig smaksrikt, og ikke minst veldig sunt.


Varier grønnsaker etter ønske og server med kokte poteter. Ovnsbakt laks og grønnsaker er noken av dei bedre middagene eg får. Det er utrulig enkelt og krever få ingredienser, men det er så godt! Når alt berre kan settes i ovnen og middagen lager seg sjølv, så er det også midt i blinken i en hektisk kvardag.


Kvardagen er i gang og middagane skal på bordet etter en lang dag på jobb. Da er det heilt topp med såkalte kvardagsmiddager som både er raske, enkle, næringsrike og mettande.

Prøv lakseburger neste gang du fyrer opp grillen! Vi har oppskriften. Den røde fisken er nydelig både rå, stekt , ovnsbakt, røkt og gravet. Laks er ofte en favoritt når det kommer til fisk.


Spis den som filet, i fiskesuppe, som burger, i wok, i wrap eller selvfølgelig som sushi. Laks bakt i ovn er enkel hverdagsmiddag - og de fleste liker det. Du kan variere tilbehøret med potet, pasta eller godt brød.


Kilde: Eksportutvalget for fisk. Hvitløk og chili sørger for at det blir passelig hett på tunga. En sødmefulll honning- og hvitløkstekt laks med grønnsaker og nudler. Jeg har brukt eggenudler, men du kan lage akkurat samme rett med vanlig pasta. Og faktisk er den nesten like god kald.


Så har du litt til overs, har du samtidig morgendagens lunsj klar. Bakt laksefilet med grønnsaker En alt-i-ett-form i ovnen er lettvint middag. Deilige grønnsaker , noen fiskestykker, tilsett litt sitronsaft og krydre med pesto, og vips - en herlig middag som du kan servere fullkornspasta eller kokte poteter til.


En skikkelig sikker vinner på middagsfronten hjemme hos oss, er stekt laks eller ørret med potetmos og grønnsaker til! Det spiser vi skikkelig ofte! Ettersom jeg elsker å spise sprøstekt skinn på både ørret og laks , velger jeg som oftest den fisken i butikken som fremdeles har skinnet på.


Den er god og mild på smak, har en myk konsistens som nærmest smelter på tungen og en deilig stekeskorpe. Her kan du bruke noen av høstens beste grønnsaker som kålrot, gulrot, persillerot, selleri mm, som ovnsbakes i ovnen. Denne enkle retten med laks og ovnsbakte grønnsaker passer perfekt til en travel hverdag.


Sett grønnsakene i ovnen mens du dekker på og steker fisken. Det er kanskje noe å tenke på hvis man har barn ved middagsbordet. Jeg pleier ellers å si at de som liker medium stekt biff, de liker også medium stekt laks , sier Erik avslutningsvis.


Kokkens siste tips er å la fisken hvile et par minutter før den.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg