fredag 10. februar 2017

Tegn på diabetes hos barn

Laveste Pris i Norske NettButikker? Spennende utvalg til deg og dit hjem. Norges beste prisgaranti hos Select. Sko, klær, accessoirer, helse og nyttige ting til hus og hage, samt interiør og pynt. Denne typen diabetes kalles type eller insulinavhengig diabetes , og det er den vanlige formen hos barn.


Tegn på diabetes hos barn

En annen form for diabetes er kjennetegnet av at kroppens celler ikke reagerer på insulinet som er tilstede, og at det i tillegg ofte er for liten produksjon av insulin. Ifølge Kummernes er Type diabetes (T1D) en av de vanligste kroniske sykdommene et barn kan få i Norge. Dette er symptomene på type 1- diabetes Til tross for mange tidlige symptomer, blir type 1- diabetes hos barn og unge altfor ofte oppdaget først når livstruende komplikasjoner har oppstått. Mer kunnskap om symptomene som rammer stadig flere og yngre barn , kan spare liv. Tegn på diabetes hos barn Symptomer.


Noen av symptomene kan være: Økt trang til å urinere. Store mengder sukker hoper seg opp i barnets blodstrøm, som gjør barnet veldig tørst. Insulin er en forutsetning for å bevege sukker laget under fordøyelsen fra blodet inn i cellene. De fleste som får diabetes type har tydelige symptomer på grunn av sykdommen.


Tegn på diabetes hos barn

Dersom barnet drikker mye og må ofte tisse, kan det være tegn på diabetes. Barnet er kanskje slapt og blir fort slitent. Hos små barn ser en gjerne at barna ikke går opp i vekt, mens større barn gjerne har vektnedgang. Folk som får type 1- diabetes blir snart oppmerksomme på at noe er galt fordi de plutselig begynner å drikke utrolig mye. Vi snakker om mange, mange liter om dagen.


Hos mennesker med type 2- diabetes vil det oftest ikke være like ille. Noe av det skyldes at type 2- diabetes ofte rammer eldre mennesker, som i forveien har nedsatt tørste. Foreldre og barn med diabetes må lære om insulinvirkningen på kroppens funksjoner og mange praktiske ting omkring kost, blodsukkermåling og insulinbehandling, slik at både barne - og familielivet blir mest mulig normalt igjen. Behandlerteam som finnes på sykehusenes barneavdelinger, vil ta ansvaret for dette. I tillegg kan gjentatte urinveisinfeksjoner eller soppinfeksjoner i underlivet være et tegn på diabetes , sier professor Trond Geir Jenssen.


Tegn på diabetes hos barn

Det er også slik at diabetes type kan opptre i voksen alder. Ved diabetes type er symptomene oftest diffuse og utvikler seg over ti mens symptomene kommer brått og tydelig ved diabetes type 1. Slapp, tørst og sliten er typiske symptomer på diabetes type mens kraftig vektnedgang og rask dårlig allmenntilstand kan være symptom på type diabetes. Oftest barn blir diagnostisert med type diabetes. Barn med type diabetes krever insulin injeksjoner fordi deres bukspyttkjertelen ikke produserer insulin. De første tegn på diabetes på barn.


Det disposisjon, men ikke sykdommen, som utvikler bare når barnets kropp til å opptre provoserende eksterne og interne faktorer. For å utvikle diabetes type må man være arvelig disponert, men overvekt og mangel på fysisk aktivitet er de viktigste triggerfaktorene. Hvis moren er oppmerksom på indikasjonene på barnets høyde og vekt, vil hun kunne påpeke noe galt, hvis hun finner at den faktiske babyen har en svært liten vekt. Barn under år er oftest diagnostisert med type diabetes.


Tegn på diabetes hos barn

Det manifesterer seg i en skarp mangel på insulin og et for høyt nivå av glukose. Begynner barnet også å drikke mye om nettene, bør varsellampene ringe. Gradvis eller akutt? Noen får gradvis symptomer på diabetes (uker og måneder), men hos de yngste barna kan det komme raskere, ofte i løpet av dager.


Du m vite om det er noe du kan gjre for forebygge diabetes hos barnet ditt. Symptomene er ekstrem tørste, tisser mye. Barneleddgikt er annerledes enn leddgikt hos voksne.


Diabetes - rd og informasjon - Innhold. Den er ofte mildere, og fører til mindre ødeleggelse av leddene. Jenter får oftere barneleddgikt enn gutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg