mandag 20. februar 2017

Tidlig ultralyd downs

Man kan nettopp på grunn av ultralyd redde barn i mors liv, og det er fantastisk at dette er mulig. Men når det gjelder tidlig ultralyd , kan det se ut til at vi mister flere enn vi redder. Downs kan ikke behandles, eneste behandlingen er abort.


Hva er tidlig ultralyd ? Tidlig ultralydundersøkelse er ikke et tilbud innen den ordinære svangerskapsomsorgen i Norge. Fosterdiagnostikk er undersøkelser av et foster for å avdekke alvorlig arvelig sykdom eller utviklingsavvik.

På alle private klinikker i Norge med ultralydkompetanse får man utført ultralyd undersøkelser når man selv ønsker det. Downs syndrom kan også oppdages i uke. Til sammenligning får ikke friske gravide i Danmark utført rutinemessig ultralyd us. En tidlig ultralydundersøkelse kan gjøres fra uke og helt frem til det ordinære offentlige tilbudet som tilbys gratis ved sykehuset man er tilknyttet rundt uke 18.


Jeg skriver en oppgave om abortering av fostre som får påvist kromosomfeil ( downs syndrom) ved tidlig ultralyd (11u4d-13u6d). Verdidebatten som raser i media når dette temaet kommer opp har som regel sorteringssamfunnet som rød tråd. Alle foster har en liten væskebrem under nakke som kalles for nakketranslusens (nuchaltranslucency). Fordi nakkeoppklaring vil bli observert i svangerskapsuke - 1 vil tidlig ultralyd avdekke flere fostre med risiko for kromosomavvik.


Ultralydpraksis AS tilbyr det meste innen ultralyd behandlinger, og allmenn lege tjenester.

Vi har kort venteti og er lett tilgjengelige. Klikk deg inn for å se våre priser og behandlinger. Rutinemessig ultralyd. Hvis det er økt hevelse i nakken, er det større risiko for kromosomsykdom hos fosteret, f. Norske kvinner får tilbud om tidlig ultralyd , og eventuelt annen fosterdiagnostikk, etter at de har fylt år samt også ut fra noen andre utvalgte kriterier (3). Hei, er det noen her inne som skal sjekke for Downs på tidlig ultralyd ? Jeg har lest litt på nett, og så vidt jeg har forstått så er det kun i uke en kan se det.


I tillegg til hjertefeil og hodeskader. Men jeg mener at kvinnenes mening må være avgjørende, ikke hva helsepersonell eller politikere mener, sier Eggebø. Han påpeker at mange gravide ønsker tidlig ultralyd.


Det er det dummeste du kan gjøre! Nasjonalt råd for kvalitet og prioritering i Helse- og omsorgssektoren har sagt ja til tidlig ultralyd som en del av det offentlige helsetilbudet. Om regjeringen blir enig, kan det dermed bli. Har vært på ultralyd pga. Sjekket IKKE nakkefold og nesebein, som jeg har lest at noen gjør her inne.


Dog sier arbeidsgruppen at tidlig ultralyd kan gjøre det lettere å avdekke risiko for kromosomavvik (eks. Down syndrom) og tidlig påvise tvillinger. I første tredel av svangerskapet gjøres transvaginal ultralyd.


Ved rutinekontrollen i 18.

Her er ultralyd -argumentene. Kvinners trygghet, etikk, Downs , økonomi og tidlig ultralyd.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg