fredag 17. februar 2017

Ribbe saus oppskrift

Bestill nå og betal ved utsjekking. Kjapt og lekende lett å booke med. Enkel og trygg nettbooking. Les ærlige gjesteomtaler – book nå! Prøv ribbe med italienske krydre.


Denne ribba kan lages med norsk julekrydder, men vi anbefaler fennikel, timian og salvie.

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Få sprø svor og saftig ribbe med denne oppskriften. Hvis du følger disse enkle stegene, vil julemiddagen være reddet i år også. Denne sausen til ribbe forutsetter at kraft av ribbe. Når ribbe stekes i ovnen brukes vann, og når ribba er ferdig er det denne kraften du har over i et litermål (eller noe annet som tåler kokvarm væske).


Fettet som legger seg på toppen tar du med en spiseskje og har i en tykkbundet kjele. Saus til ribbe Klassisk ribbesaus med kraft og ribbefett til et av julens store festmåltider. Sausen lager du mens ribben hviler, da får du det gode ribbefettet fra langpannen.

Se tips for å få den beste ribba med sprø svor og hvor mye ribbe du bør beregne per person. Se video og bilder som viser trinn for trinn. Linker til oppskrifter på tilbehør. Her viser vi deg hvordan du enkelt kan lage en kjempegod saus til ribbe.


Snitt svoren i ruter med en skarp kniv. Pass på at du ikke skjærer i selve kjøttet. Jeg lager ribbe kun en gang pr år og det er på julaften.


Ta ut brettet og legg ribben på stekerist med langpannen under. Det kan være lurt å legge en liten tallerken under ribben slik at svoren stekes i jevn høyde og blir sprø. Ha en halv liter vann i langpannen så kjøttkraft og fett kan renne ned i vannet og skape en god kraft til den brune sausen.


Stek ribben ved 2grader i minutter. Om det er kraft fra medisterkakene, så kan dette også brukes i sausen. Om sausen blir for tykk, kan potetvannet, grønnsakvannet etc. Ha i en klype sukker, smak på sausen og tilsett mer salt og pepper dersom det er nødvendig. Bruk sukkerkulør for å få en mørkere saus.


Oppskriften finner du nedenfor. Det er helt greit å servere ribbe uten saus.

Og det er ikke vanskelig å argumentere godt for at saus forstyrrer ribbesmaken. Og at ribbesjy eller fett er alt man trenger. Fra den norske bonden. Alt av oppskrifter finner du her.


Se våre beste oppskrifter på nett. Velkommen til MENY. Si JA til stort utvalg. Så godt som halve Norges befolkning spiser ribbe på julaften.


Her kommer mitt tips til deg på hvordan du får en supersaftig ribbe og en skikkelig smakfull og god saus – hvor du ikke trenger å bruke pose som et utgangspunkt – og veldig god og lettvint rødkål. For å få en ekstra touch på både sausen og rødkålen bruker jeg noen klunker Worcestersaus. Krydre ribba godt på begge sider, gni krydderet inn, la det gjerne ligge over natta. Uansett bør den ligge slik en time før du steker, slik at smakene begynner å trenge litt inn. Ha stekekraften fra ribben i et litermål.


Skum av fettet og ta vare på det. Hell på vann og en buljongterning slik at det til sammen blir liter kraft. Medisterkaker, julepølser, epler og svisker kan stekes sammen med ribba de siste minuttene. La ribba hvile i ca. Er formen tilpasset størrelsen på ribba bevares den gode stekesjyen og du har et kjempebra utgangspunkt for en god saus.


Hva om du ikke vil lage saus til ribbe ? Vær obs på at det er tykkelsen på ribba, og ikke antall kilo, som bestemmer steketiden. Da er det rikelig med mat, og du har også litt kald ribbe til juledagslunsjene, hvis du liker det. Her er oppskriften som gir deg saftig og sprø juleribbe.


Husk å gni inn ribba med salt og grovkvernet pepper dagen før den skal stekes. Gi det litt ekstra tid og kjærlighet og resultatet blir så uendelig mye bedre. Ekstremt saftig kjøtt og svor så porøs at selv de tannløse blant oss kan nyte den. Jeg har flere oppskrifter på ribbe her på bloggen, og jeg har allerede en oppskrift på langtidsstekt ribbe som er ganske lik denne.


Dette er verdens beste ribbe.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg