tirsdag 14. februar 2017

Lavt stoffskifte symptomer kvinner

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Stort utvalg av helserelaterte hjemmetester. Rask levering rett hjem i postkassen. Søk etter partnere lokalt i ditt område.


Lavt stoffskifte symptomer kvinner

Jodmangel kan gi struma og lavt stoffskifte. Både operasjoner, stråling og enkelte legemidler kan skade skjoldbruskkjertelen. Noen ganger er det nødvendig med tester for å utelukke årsaker til sykdommen.


Enkelte kvinner får lavt stoffskifte etter fødselen, men stoffskiftet vil vanligvis normalisere seg igjen etter en tid. Ved denne tilstanden har ikke pasienten symptomer på lavt stoffskifte , men det kan tenkes at tilstanden er en forløper til lavt stoffskifte. Hvis en slik pasient etterhvert får symptomer , vil nok de fleste leger forsøke å behandle dette som ved lavt stoffskifte , men da er effekten av behandlingen mer usikker, sier Johannessen.


Vanlige symptomer ved lavt stoffskifte Skjoldbruskkjertelen, thyroidea, er en sentral kjertel når det gjelder helse for alle pattedyr. Kjertelen er blant annet av stor betydning når det gjelder vektendring. Lavt stoffskifte (hypotyreose) kan gi en rekke symptomer , blant annet slapphet, depresjon og hukommelsessvikt. Målet med behandlingen er å fjerne symptomer og plager. Symptomer på lavt stoffskifte kan variere sterkt fra person til person.


Ofte utvikler sykdommen seg sakte, og i enkelte tilfeller merker man bedring etter å ha fått behandling uten å ha vært klar over symptomene på forhånd. Høyt stoffskifte er også et vanlig problem, og rammer langt flere kvinner enn menn. LES OGSÅ: Hold deg unna stoffskiftedietten. Likevel er høyt stoffskifte ikke en uvanlig tilstand – cirka tre prosent av den kvinnelige delen av befolkningen har den. En vesentlig forskjell er at mens hypertyreose (høyt stoffskifte ) som oftest kan la seg kurere i løpet av 1-år, krever hypotyreose ( lavt stoffskifte ) livslang behandling.


Lavt stoffskifte symptomer kvinner

Ved høyt stoffskifte tenderer psykiske symptomer mer mot angst, ved lavt stoffskifte mer mot depresjon og tunghet, forklarer legen. En svært sjelden årsak til lavt stoffskifte er svikt i hypofysen sin produksjon av TSH. I tillegg er det noen få medisiner som har lavt stoffskifte som bivirkning. Gravide kvinner kan utvikle antistoffer mot skjoldbruskkjertelen sin og dette bør sjekkes ved symptomer på hypotyreose.


Dette fører til at alle cellene i kroppen går på ”høygir”. Behandlingen tar sikte mot å normalisere stoffskiftet, fjerne plagene og behandle sykdommen i skjoldbruskkjertelen. I dag har vi sceening for medfødt lavt stoffskifte hos nyfødte, men lavt stoffskifte kan også ses i barneårene. Det er viktig å være oppmerksom på symptomer hos barn – for eksempel om man ser dårlig vekst i ung alder eller rask vektoppgang, dårlig konsentrasjon og læreevne.


Lavt stoffskifte symptomer kvinner

Tilstanden kan enkelt sjekkes med en blodprøve hos legen. For lavt stoffskifte Hva er for lavt stoffskifte ? Den initiale overaktiviteten ved betennelsen brenner etter hvert ut, og mange kvinner får da symptomer på et for lavt stoffskifte. Symptomene på lavt stoffskifte kan vare seks til tolv måneder. De fleste kvinner blir bra igjen, men for noen kommer aldri skjoldbruskkjertelen seg helt, og man får en kronisk hypotyreosetilstan en tilstand. Men for lavt stoffskifte kan også ramme yngre mennesker, og hos noen er det en medfødt tilstand.


Her kan du lese mer utfyllende om lavt stoffskifte (hypotyreose). Mange kvinner har lavt stoffskifte uten å vite det. God behandling krever en gjennomgang av.


Lavt stoffskifte symptomer kvinner

Det er nå på tide at Bent Høie og andre helseansvarlige får øynene opp for 130. Og gravide kvinner både kan og skal ta medisiner for stoffskifte , i samråd med lege. Dersom du allerede tar tabletter for lavt stoffskifte , er det vanlig å øke mengden når du blir gravid. Menn kan selvsagt også ha akkurat de samme symptoimer som kvinner får, både for høyt og for lavt stoffskifte.


Likevel bør menn med symptomer på stoffskiftet spesifikt sjekke testosteronnivå og Seksualhormonbindende globulin (SHBG) for å se om testosteronnivåene er i balanse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg