tirsdag 21. februar 2017

Gravid etter ppiller

Bli gravid etter p-piller. For noen er det å bli gravid etter bruk av p-piller like enkelt som å stoppe med prevensjon. For andre krever det derimot mer innsats, og det vil ta lengre tid enn hva man tror.


Les mer om p-piller her. P-piller påvirker ikke fertiliteten.

Det er derfor viktig å bruke kondom i tillegg til p-piller hvis man ikke er monogam eller ens partner ikke er monogam eller har en kjønnssykdom. Noen medisiner kan redusere effekten av p-piller. Det er viktig å være klar over at enkelte legemidler kan redusere effekten av p-piller og gjøre at du blir gravid , selv om du tar p-piller. Går på P piller men har fått litt rare symptomer.


Har ikke slurva som jeg vet om med piller men sist mens var merkelig kort,kun tre dager og veldig lite. Ikke sånn den pleier overhodet. Jeg er ofte svimmel,kvalm og uvel,ømme bryster,stikkninger nederst i magen og en hissgpropp uten like.

Gravid med p-piller. Også helsesøster på Helsestasjon for Ungdom og studenter i Bergen Kommune, Agnes Giertsen, forteller at det stort sett skyldes brukerfeil i de tilfellene hvor kvinner blir gravide mens de går på hormonell prevensjon, eksempelvis p-piller. SVAR: Hei Så fint at du skriver til ung. Så lenge at du bruker p-pillene dine riktig så blir du nok ikke gravid.


Når det gjelder Cerazette p-piller så er det riktig at du skal ta de daglig. Jeg synes det høres ut som om du bekymrer deg mye. Spiral er dyrere enn p-piller , og prisen skal ifølge undersøkelsen være en avgjørende årsak til at mange ikke benytter dette. Hva hvis jeg blir gravid med p-piller ? Hvis du blir uønsket gravid med p-piller f. Individuell vurdering - Når det skrives ut resept på p-piller , skal det alltid tas hensyn til risikofaktorer hos den enkelte og i den enkeltes familie. Så lett blir du gravid hvis du slurver med p-pillen.


Fjellheim forteller at når det når det gjelder disse sykdommene er mye mer risikofylt å være gravid enn å bruke p-piller. Halvparten av unge jenter bruker p-piller , selv om det er høy risiko for brukerfeil og svekket sikkerhet. Det er noen kvinner som ikke skal bruke visse typer p-piller , og det vil lege, jordmor eller helsesøster kartlegge før de skriver ut resept.


Du må derfor aldri låne p-piller av venninner, eller låne bort dine p-piller til andre. Det er veldig bra at du bruker p-piller slik at du unngår en uønsket graviditet.

Hvis din nåværende pakke med p-piller inneholder inaktive tabletter (placebo), kan du starte med Cerazette dagen etter at du har tatt den siste aktive tabletten (hvis du ikke er sikker på hvilken tablett det er kan du spørre legen din eller på apoteket). For kvinner som venter lenge med å bli gravid , er det gunstig å beholde muligheten til å bli gravid ved å bruke p-piller , påpeker Iversen. Du skriver at du har tatt p-pillene hele tiden jeg forstår det sånn at du noen ganger har tatt pillen på kvelden hvis du har glemt den på morgenen. Og jeg mener å ha lest at p-piller er enda sikrere enn , men husker ikke tallet nøyaktig, så jeg skal ikke påstå noe som helst. Disse bivirkningene går ofte over men dersom de er plagsomme kan det være nødvendig å bruke en annen prevensjonstype.


Individuelt når man blir gravid Hvor lang tid det tar å bli gravid er uansett om man har brukt prevensjon eller ikke, er svært individuelt. Noen blir gravide med en gang selv om de har brukt prevensjon, mens andre bruker lang tid uten å ha brukt prevensjon i det hele tatt. De fleste par blir gravide i løpet av måneders prøving.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg