onsdag 22. februar 2017

Pollen allergi

Lei av lang kø på apoteket? Bestill apotekvarer fra Farmasiet. Fri frakt over 199kr. Spar tid ved å handle enkelt og diskret på nett. Rask leveranse og stort utvalg.


En allergi er en overreaksjon fra kroppens immunforsvar mot noe som egentlig er ufarlig.

Når personer med pollenallergi kommer i kontakt med bestemte pollentyper, aktiveres visse deler av immunforsvaret. Hvis du ofte er tett i nesen, nyser og har kløende og irriterte øyne om våren og i sommerhalvåret, kan det hende du har pollenallergi. Anlegg for astma, atopisk eksem og høysnue ( pollenallergi ) er nært knyttet til hverandre. Pollen fra vindbestøvede planter. Mer enn prosent har pollenallergi.


I overkant av prosent av befolkningen har pollenallergi , men graden av symptomer er svært individuell. Personer i alderen 5-år er mest utsatt for å få det. Symptomer på pollenallergi er rennende øyne og nese, kløe i øyne, nese, munn og svelg, tette bihuler og tretthetsfølelse.

Noen får også astma i pollensesongen. Ved pollenallergi renner ofte nesen, den klør, den tetner til og en nyser. Hos lege med kunnskaper om allergi kan du bli prikktestet for å se om du reagerer på pollen og få medisin som kan hjelpe noe på plagene. Barn som har pollenallergi har høy risiko for å utvikle flere allergier og astma. Mye tyder på at allergivaksinasjon kan forhindre dette.


Derfor er det spesielt viktig å vurdere allergivaksinasjon hos barn over fem år. Barn under fem år anbefales ikke allergivaksinasjon. Hvis du hver vår opplever å få kløende øyne, blir tett i nesen, får blank rennende snue og stadige nyseanfall, er du sannsynligvis allergisk mot pollen.


Tilstanden rammer stadig flere, og man regner med at omtrent en million nordmenn har pollenallergi. Har du pollenallergi kan du fortsatt være aktiv i pollensesongen! Da skal det viljestyrke til for å orke å tenke. Fordi legen sjekker for antistoff IgE, mens intoleranse er antistoff IgG.


Hos Arena helse kan du sjekke deg for både pollen intoleranse og pollen allergi. De vanligste symptomene på pollenallergi er rennende eller tett nese, pusteproblemer, uttalt tretthet, samt røde, kløende og rennende øyne. Du kan få svært mye av innholdet på Yr gratis, til bruk i ulike applikasjoner og tjenester. Dersom du utvikler program, nettjenester eller annet med data frå Yr, oppfordrer vi deg til å dele det du har laget med andre!


Det som forårsaker den allergiske reaksjonen er proteinene i pollenet.

Selvtest – har du riktig behandling for din pollenallergi ? De fleste symptomer ved pollenallergi kan lindres med riktig behandling, men ved utilstrekkelig effekt av behandlingen er dette er noe som påvirker negativt, med trøtthet, konsentrasjonsproblemer på skole eller jobb og du vil kanskje aller helst holde deg innendørs. Mange sliter unødvendig med sin allergi. Nordmenn spiser mer medisin mot pollenallergi enn noe annet land i Norden. De fleste av disse reagerer på bjørk, or, hassel, burot eller forskjellige typer gress.


Klikk videre og få enkle råd for en lettere pollensesong. POLLEN : Fjorårets hetebølge sørger for en tung sesong for pollenallergikere. Den milde vinteren gjør samtidig at startskuddet for pollensesongen starter rundt to uker tidligere enn vanli Foto.


Hva er pollenallergi ? Her har vi derfor samlet noen gode råd og produkter du kan ta i bruk hvis du plages av ulike typer pollenallergi.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg