onsdag 1. februar 2017

Glutenfri pølsebrød

Nå kan alle nyte dette på sommerdager. Lages med kesam, yoghurt eller rømme. Nydelige, luftige pølsebrød som faktisk smakte som “vanlige” pølsebrød. Til og med konsistensen var perfekt.


Jeg varierer litt på ingrediensene fra.

En bitteliten prosent av innholdet er bindemiddel, og dette kan være enten hvete-, potet-, tapioka- eller maisstivelse. Hvis produsenten velger å bruke stivelse som er glutenfri , og hvis produktet produseres med utstyr som er fritt fra glutensmitte, da er pølsene glutenfrie. Disse glutenfri pølsebrød bliver dejlige, bløde og luftige. Dejen er hurtig at lave og nem at have med at gøre.


Brødene kan drysses med sesam. Eddiken er tilsat for at gøre brødet mere luftigt. Husk at tjekke ingredienserne på de pølser du bruger, da nogle kan indeholde gluten.


Husk også å tilsette fiberhusk i deigen, som er laget for å gjøre nettopp glutenfri bakst litt smidigere.

I dag kan du finne bakeriets produkter i frysediskene til de fleste dagligvarebutikker over hele landet. Glutenfri baguette med hvitløk. Hatting glutenfrie pølsebrød er deilige pølsebrød som er ferdig delte og klare til bruk til alle typer pølser.


Selges i pakning: stk à gram. Se vårt store utvalg av pølsebrød ! Fine eller grove, med eller uten sesamfrø, med eller uten melk og gluten. Utvalget varierer med sesong, og er aller størst i sommerhalvåret.


Pølsebrød kan du kjøpe i vår nettbutikk og få levert rett hjem på døren. Se også vårt store utvalg av pølser, lomper og annet godt tilbehør. Du får nå kjøpt glutenfri pølsebrød og glutenfri hamburgerbrød i butikk.


Formstekt, fryst og oppskjært brød i ca 16brødskiver. I noen tilfeller pr porsjon. Klikk på varen for å se mer.


Våre glutenfrie pølsebrød er perfekte å ha i fryseren når du trenger noe raskt til grilling, en utflukt, eller hjemme på kjøkkenet. Kombiner med ditt favorittilbehør, og du får et enkelt og godt måltid. Frias glutenfrie pølsebrød er fri for laktose og melkeprotein.


Opskriften på dejen kan bruges som grunddej, jeg bagte følgende med samme dej, pizzasnegle, hvidløgssnegle, franskbrød og pølsebrød.

Samtidig er den så fast, uden at blive tør, at jeg kunne lave et franskbrød uden form. Grovboller, pølsebrød og franskhotdog, glutenfri. Dette er min absolutte yndlingsopskrift på gærdej, som jeg har brugt de sidste år, den virker hver gang,.


Du kan imidlertid bruke hirse, ris, mais, bokhvete og glutenfri havre som gode alternativer. I tillegg er også linfrø, gresskarfrø, solsikkefrø, sesamfrø og nøtter deilige å blande inn i baksten. Hvis du vil bli inspirert og lære mer om temaet, har Norsk cøliakiforening jevnlige bakekurs med nyttig informasjon og tips til glutenfri bakst.


Form hver dejklump til passende pølsebrød og læg dem på en bageplade med bagepapir med skærefladen opad. Dæk brødene med et viskestykke og lad dem hæve i minutter. Pensel med pisket æg. Lad de nybagte pølsebrød køle ned under dække. Smuldr gæren i en skål.


Varm mælk og smør til det er fingervarmt (37ºC). Hæld væsken over gæren og rør til gæren er opløst. Bland Psyllium i og lad det trække i minutter. Tilsæt salt og det meste af melmixen (gem lidt til bollerne skal formes).


Det er sommer, og det er grilltid. Mange må av ulike årsaker holde seg unna hvete og gluten, men det er ikke nødvendig å droppe pølse med brød eller hamburger av den grunn. Er det noe Sevastianos savner så er det gode glutenfrie lomper til pølser. Denne oppskriften er veldig enkel og lompene ble kjempegode.


Del deigen i likestore deler. Vi har jukset litt og brukt potetmospulver…. Hjemmelaget pinnebrød stekt på bålet smaker alltid godt – og kan selvsagt også lages i glutenfri variant.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg