onsdag 15. februar 2017

Anbefalt kosthold

Anbefalt kosthold

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Samfunnsøkonomiske beregninger av tiltak innen kosthold og fysisk aktivitet. Sunn og variert mat er viktig for helse og trivsel, og reduserer risikoen for utvikling av livsstilssykdommer.


Her er flere råd om anbefalt kosthold. Anbefaling om kosthold , ernæring og fysisk aktivitet (norsk versjon av Nordic Nutrition Recommendation) Den internasjonale forskningen på kosthold og helse er omfattende, og ingen enkeltstudie er nok til å endre anbefalingene. Blodtrykksmedikamenter (antihypertensiva) er effektive, men riktig kosthold og normal kroppsvekt er også viktig. En anbefaler at fett, salt og høykalori-kost unngås. Hurtigmat inneholder ofte mye salt og kalorier.


Bruk heller magert kjøtt (kyllingfilet), krydder, mye frukt og grønnsaker og fiberrike matvarer. Ett glass juice om dagen kan inngå som én av de anbefalte fem porsjonene av grønnsaker, frukt og bær, og inneholder de fleste næringsstoffene som finnes i fruktene som juicen er laget av. Et høyt inntak av juice bør imidlertid unngås. For barn og unge gjelder de samme kostrådene som for voksne. Helsedirektoratet anbefaler et variert kosthold med mye grønnsaker, frukt og bær, grove kornprodukter og fisk, og begrensede mengder bearbeidet kjøtt, rødt kjøtt, salt og sukker.


Vann er en god tørstedrikk. Kosthold og ernæring Kostrådene. Mat og måltider i barnehagen. Velg i hovedsak lite bearbeidede matvarer. Tre av studiene viste at et nordisk kosthold reduserer blodtrykket.


Det anbefales at man opprettholder balanse mellom energiinntak og energiforbruk. Resultater fra to av studiene viste at det også forbedret glukose- og insulinsensitiviteten, men etter justering for vekttap ble denne effekten borte. I tre av studiene ble det vist at et nordisk kosthold kan påvirke inflammasjon i en gunstig retning.


Det blir anbefalt å spise minst fem om dagen. Eksempler på sunn snacks: oppskjærte grønnsaker, fruktsalat (uten andre ingredienser enn frukt!) en håndfull usaltede nøtter(nøtter er meget kaloririke, så du bør ikke spise mye) er en god kilde til sunt fett. Særlig mennene endret kosthold etter infarktet. Her finner du informasjon om fremmedstoffer og tilsetningsstoffer i mat.


Samt oppsummert forskning på kosthold og ernæring. Magesår er en sykdom som har vært kjent i flere tusen år. Allerede rundt år null anbefalte Aulus Cornelius Celsus lett og myk mat ved magesår og frarådet syrlig mat.


Anbefalt kosthold

I senere tid har man anbefalt melkeprodukter ved magesår fordi man har ment at melk gir en beskyttende hinne over mageslimhinnen og nøytraliserte syren. Ifølge Mayoklinikken bør kvinner under år innta gram kostfiber om dagen, mens menn under år bør innta gram kostfiber om dagen. For menn over år er anbefalingene gram kostfiber per dag, og for kvinner over år er anbefalingen på gram kostfiber om dagen.


Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Det er et unektelig faktum at veganske kosthold har blitt mer og mer populære de siste årene. Samtidig blir vegansk kosthold også mer vanlig for barn. Det er mange kjendiser som plutselig bestemmer seg for å endre livsstil og bli veganere.


Anbefalt kosthold

AHA anbefaler mer grønnsaker, frukt, belgvekster og fullkorn mot hjerte- og karsykdommer. American Heart Association anbefaler å erstatte en del kjøttprodukter med bønner og tofu. Hva er optimale kolesterolverdier?


Og er de optimale kolesterolverdiene like for alle? Hvor høyt kolesterol du kan tillate deg er avhengig av din alder, kjønn og andre faktorer som blodtrykk, vekt, røyking, kosthold , aktivitetsnivå og eventuelle andre sykdommer og medisinbruk. Anbefalingene kan ses i sammenheng med Helsedirektoratet - Rapport: Kostråd for å fremme folkehelsen og forebygge kroniske sykdommer og Nøkkelråd for et sunt kosthold som gir råd om valg av matvarer som kan minske risikoen for flere av de vanligste.


Anbefalt kosthold

Hvit og mager fisk eller fet fisk, men også egg, er å anbefale. Denne maten bør spises i små porsjoner 3-ganger i uken. Om du ønsker å inkludere melkeprodukter i kostholdet, bruk da varianter av yoghurt og ost som har et lavt fettinnhold.


Bruk stevia eller honning istedenfor sukker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg