mandag 13. februar 2017

Kronisk forstoppelse

En rask guide til kronisk forstoppelse. Kronisk forstoppelse , eller funksjonell forstoppelse som det ofte kalles, refererer til langvarige tilfeller av forstoppelse. Det er ingen fastsatt tid for dette, det kan vare i måneder eller år, men symptomene på forstoppelse er kontinuerlige. Alvorlig kronisk forstoppelse. Personer med alvorlig forstoppelse som ikke blir bedre av ovennevnte behandlinger, kan ha nytte av kirurgi.


Kronisk forstoppelse

Kirurgi er vanligvis siste utvei og brukes mest ved sjeldne medfødte sykdommer. Den rammer særlig kvinner, eldre, fysisk inaktive, de med fiberfattig kost. Avføringslekkasje er ikke fullt så vanlig, men ikke sjelden i forbindelse med forstoppelse. Dette er tilstander som lar seg behandle, oftest med godt resultat.


Jeg har slitt med forstoppelse i noen år. Helt til nå hvor tarmen ikke lenger virker uten hjelp av avføringsmiddler. Ingen ting kommer ut uten hjelp. Har vært utredet, uten noe funn til nå. Konklusjon fra lege er at tarmen min ikke fungerer som den skal.


Fått råd om å bruke avføringsmidler. Kan forstoppelse bli farlig for helsen vår? Det er ikke bra for helsen din, og hvis det blir kronisk , kan det bli til et farlig problem.


En forstoppelse kan også skyldes redusert bevegelse i tarmen, kronisk bruk av avføringsmidler eller tilbakeholding av avføring, for eksempel dersom du ikke er komfortabel med å bruke toalettet på offentlige steder, legger klinisk ernæringsfysiolog ved det medisinske fakultetet og gründer av Bramat. Resolor er godkjent for behandling av kronisk forstoppelse hos kvinner der laksativer ikke gir tilstrekkelig lindring. Hvis du ikke vet alt du ønsker å vite om Moxalole eller forstoppelse , kan det være en god idé å lese noen av de vanligste spørsmålene som andre har stilt. Det er estimert at opptil prosent av alle mennesker kan komme til å oppleve kronisk forstoppelse.


Kronisk forstoppelse

Forekomsten av forstoppelse og lekkasje er også høyest i 2-års alderen. Lekkasje (enkoprese) rapporteres hos prosent av jentene og prosent av guttene med forstoppelse. Ved 10-årsalderen har fortsatt cirka prosent noe enkoprese.


Opptil en tredjedel i alderen 6-år rapporterer å ha opplevd forstoppelse. Hvis man ikke kan blive forstoppelsen kvit med ovennævnte rå eller har haft forstoppelse siden barneårene, bør man undersøges nærmere med: Passagetid igennem tyk- og endetarmen, der viser graden af kronisk eller skjult forstoppelse. Polyetylenglykol er trolig bedre enn laktulose i behandling av kronisk forstoppelse og svært hard avføring. Slik konkluderer Cochrane-samarbeidet etter å ha gått systematisk gjennom relevant forskningslitteratur.


Kronisk forstoppelse

Veldig ofte folk som lider av forstoppelse har dårlig ånde eller en øl mage eller selv utvikle hud forferdelig tørr. Takket være dehydrering i kroppen, vil systemet vise disse tegn på manglende behandling. En endring i kosthold eller dehydrering eller endre daglige timeplan kan føre til forstoppelse.


Midlertidig (akutt) forstoppelse assosiert med en reaksjon på et eneste tungt måltid eller stress, passerer alene og påvirker ikke de ytre kroppene i endetarmen. For den rådende grunnen er forstoppelse delt inn i følgende typer: situasjonell - etter. Derfor vil jeg i dag dele mine beste tips for å unngå nettopp forstoppelse. Drikk rikelig med væske. Dehydrering bidrar til forstoppelse så pass på å få i deg rikelig med væske gjennom dagen.


De vanligste er for lite væske og fiber i maten, mye stillesitting, stress og lite fysisk aktivitet. Forstoppelse kan komme av flere årsaker. Dårlige avføringsvaner, for eksempel at man stadig utsetter toalettbesøk, kan også bidra til forstoppelse.


Desuden kan tilstanden give smerter og ubehag i maven.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg