mandag 6. februar 2017

Navnetoppen 2018

Navnetoppen 2018

Navnene som øker mest i popularitet i USA. På guttesiden var Lucas mest brukt før Filip og Oliver. Emma er dette årtusenets mest brukte jentenavn og har vært årets navn ni ganger. Emma kommer fra tysk og betyr stor. På jakt etter et langt navn til babyen din?


Navnetoppen 2018

Her går det frem at Emma nok en gang var Norges mest. Sofie og Jakob er ikke lenger de mest populære navnene. TV Sumo: Jul i Flåklypa Reodor lager verdens kraftigste snøkanon. Når den havner i hendene på Flåklypa-redaktør Frimand Pløsen. Disse navnene har nemlig en tendens til å havne på navnetoppen i Norge et par år senere.


Men Ivar Utne sier Tysklands navnetopper en minst like god pekepinn på hva som kommer til Norge. Maximillian er for eksempel et navn som var på topp i Tyskland i flere år før vi nordmenn fikk øynene opp for det. Leon , Lukas og Elias er typiske navn i Tyskland som også slår an hos oss. Hovedrolleinnehaveren i sesong skriver navnet med to o-er, og den varianten er det seks stykker som har fått det siste året. Noora er en finsk variant av Nora.


Navnetoppen 2018

This feature is not available right now. Please try again later. Ella og Oscar på topp i hovedstaden.


Ofte er det sånn at nye navn først tas i bruk i de store byene, og så sprer seg utover landet. Danmark deles inn i fem regioner. Slik er navnetoppen i de ulike. Alma og Mohammad på navnetoppen i Oslo. Ellers i landet er Emma og Lucas mest populært.


Se de ti mest populære jente- og guttenavnene i Oslo. Det viser navnestatistikken fra Statistisk sentralbyrå som ble offentliggjort onsdag morgen. Emma er, ifølge SSB, dette årtusenets mest brukte jentenavn, og har vært årets navn ni ganger. Nora rykker opp til andreplass siste år. Navnetoppen tiår for tiår Finnes det fortsatt babyer som heter Geir?


Les mer om navnetoppen fra SSB her. Sjekk hva Lotto-millionærene heter! I snitt trekkes det ut tre Lotto-millionærer hver eneste lørdag gjennom hele året. Ett jente- og ett guttenavn går oftere igjen blant vinnerne! Daniel er både et bibelsk navn og har tradisjon i bruk i Norge, så sånn sett passer det godt å bruke.


Men det kan se ut til at foreldre nå heller velger mer fremmede bibelnavn som Lucas og Filip, som ikke har lang tradisjon i Norge. Ifølge SSB er Saga et navn som peker seg ut som et kommende populært navn. LES OGSÅ: Kongelige navn som ble hot - og de som ikke slo like godt an! Her er Mohammed mest brukt på nyfødte gutter. På jentesiden merker vi oss at Alma topper i Oslo, mens Emma er helt nede på 11.


Ett av guttas navn ligger på navnetoppen , men langt nede. Storebror Mellomstebror Minstebror 17. Kengu Forumet er livet VIP.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg