tirsdag 9. juni 2015

Alkohol norge

Les mer om alkohol og hvordan den påvirker kroppen din og de rundt deg. Du kan bare bytte hele tobakkskvoten med alkohol. Ved utenlandsopphold på mindre enn ett døgn kan du én gang i løpet av timer ta med deg alkohol - og tobakkskvoten hvis du kan dokumentere at du har betalt avgifter i et EØS-land. Alkoholkvoten kan ikke byttes i tobakk. Den gjennomgår også virkemidler for å forebygge skadelig alkoholbruk og alkoholrelaterte problemer.


Etanol er den mest kjente av alkoholene.

Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan den fremstilles, hva promille er og hvordan den påvirker kroppen. Tollkvote for alkohol og tobakk når du reiser til Norge. Hvis du er gammel nok, kan du ta med deg en avgiftsfri alkohol - og tobakkskvote når du har vært i utlandet. Lovens virkeområde.


Departementet kan gi forskrifter om lovens anvendelse på Svalbar Jan Mayen og kontinentalsokkelen og kan fastsette særlige regler under hensyn til de stedlige forhold. Små mengder alkohol innebærer vanligvis liten skaderisiko for friske personer. Graden av helserisiko øker både med hvor høy promille du har og hvor ofte du drikker, men det er store individuelle forskjeller.


Behandling av alkoholbrukslidingar. Kartlegging av alkoholvanar og tidleg intervensjon i form av korte motivasjonssamtalar hos fastlege eller legevakt kan gi redusert alkoholforbruk hos pasientar som drikk mykje alkohol.

Du kan ta med deg en avgiftsfri alkohol - og tobakkskvote når du har vært i utlandet. For å innføre øl, vin og tobakk må du være år eller mer. Skal du ta med deg brennevin og lignende over prosent, må du være år eller mer. Det er fritak for alkoholavgiften for alkohol som skal brukes til teknisk, vitenskapelig eller medisinsk bruk. Til tross for sterk fokus på narkotiske stoffer, forblir alkohol det største stoffproblemet i Norge.


I følge undersøkelser drikker cirka prosent av voksne i Norge på en måte som medfører stor risiko for helseskade og avhengighet (alkoholisme). Hver tiende nordmann er en storforbruker av alkohol. Det er ikke noe konsumeringsår, og en voksen har lov å kjøpe alkohol til en mindreårig. For å kjøpe alkohol over 1 må du være 18.


Så lenge forbudet varte, ble det umulig å foreta nøyaktige beregninger av det totale forbruket av alkohol i samfunnet (inkludert illegal omsetning). Det må antas at forbudet førte til en umiddelbar nedgang, men i løpet av de første årene etter innføringen av forbudet, ble illegal omsetning en helt normal omsetningsform. Selv om alkohol er dyrere i Norge enn i mange andre lan så er det mye billigere reelt sett enn det var for noen år siden.


Det har vært veldig sterke trender for å liberalisere,. Det rusgivende stoffet som finnes i øl, vin og brennevin heter etanol. Omsetningen av øl, vin og rusbrus økte, mens brennevin gikk ned. Store enkeltinntak av alkohol gir økt risiko for hjerneslag og hjerteinfarkt, og risikoen øker med frekvensen av slike episoder. Les også: Pille mot alkoholsug godkjent for bruk i Norge.


Foruten europeiske land har særlig Australia (1liter) og Canada (12) og USA (liter) høyt alkoholforbruk per innbygger.

Under halvparten drikker alkohol. I Nord-Afrika og Midtøsten er gjennomsnittet under liter alkohol per person. Du kan som kjent ta med deg en avgiftsfri kvote med alkohol - og tobakk når du har vært i utlandet. Husk at denne kvoten må være innenfor den såkalte verdigrensa på 6. Tilvirkning, innførsel, markedsføring og skjenking av alkohol er i Norge omfattet av flere lover. Da stemmer det at Long Islan for eksempel, inneholder mer alkohol enn det som normalt er lov innen norsk alkohollovgivning.


I utgangspunktet sier loven at 4cl er maks mengde sprit som er tillatt i en drink. Salgs-, skjenke- og tilvirkningsbevilling. Ansvarlig alkoholhåndtering og kunnskapsprøven.


Utenlandske skip som går i rutetrafikk mellom Norge og andre land er ikke omfattet av alkoholloven mens skipet er underveis. Når skipet ligger til kai. Dersom det skal skjenkes alkohol om bord mens skipet ligger til kai i Norge , må skipet ha kommunal bevilling fra den kommunen kaien befinner seg i.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg