tirsdag 23. juni 2015

Navnetoppen 2019

Navnestatistikk og navnesøk på fornavn og etternavn. CSS-filen ble ikke lasted ned korrekt, skjermleseren støtter ikke CSS, eller din versjon av Internet Explorer er for gammel for dette nettstedet. Agnes kom inn, og Josefine gikk ut. Ellers er det bare omrokkeringer. Sist oppdatert: 23.


Last ned Babyverdens app her. Disse navnene har nemlig en tendens til å havne på navnetoppen i Norge et par år senere. Men Ivar Utne sier Tysklands navnetopper en minst like god pekepinn på hva som kommer til Norge.


Maximillian er for eksempel et navn som var på topp i Tyskland i flere år før vi nordmenn fikk øynene opp for det. Leon , Lukas og Elias er typiske navn i Tyskland som også slår an hos oss. På jakt etter et langt navn til babyen din? Har NRK-serien Skam påvirket navnetoppen ? Det største hoppet siste år gjorde jentenavnene Nora, Astrid og Amanda. Guttene holdt seg mer i ro, men Noah kom litt tilbake og hadde mest fremgang av guttenavnene.


På fem års sikt hadde Liam og Tiril størst fremgang. Små lokale variasjoner. Toppnavnene i fylkene varierer. Selv om Lukas er mest brukt i hele landet, er det bare i Hedmark, Opplan Telemark og Aust-Agder det topper. Mohammed i ulike skrivemåter topper som i senere år i Oslo.


Oliver ligger øverst i Rogaland og Hordaland. Lokale variasjoner. Emma topper sju av våre tidligere fylker, mens Jacob brukes mest i tre av detidligere Akershus, Hordaland og Troms.


Begge navnene har vært populære flere år tidligere, og har flere ganger toppet listen over årets mest vanlige navn til nyfødte. Emma i fjor, som ligger tett etterfulgt av Nora på navnestatistikken. Jakob var det mest populære guttenavnet. Sofie ligger som nummer tre. Välj ett årtal och se vilka pojk- och flicknamn som var extra populära under ett specifikt år.


Ta även reda på vilka namn som har varit trendiga genom tiderna! Overasket over at jentenavnet er der, guttenavnet er veldig vanlig, så ikke overaskende. SSB la onsdag morgen ut navnestatistikken med oversikt over de mest populære navnene fra i fjor. For tiende gang er Emma det mest brukte jentenavnet.


Antallet jenter som fikk navnet i fjor var. Alma helt nede på en 15. Alle de andre pene jentenavnene er så mye brukt, at foreldre prøver å finne noe nytt.


Jacob eller Jakob, med Lucas eller Lukas som nummer to på statistikken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg