onsdag 17. juni 2015

Sopp i underlivet

Første gang en opplever slike symptomer bør en kontakte legen for å få bekreftet diagnosen. Legen kan vurdere hva som er årsaken til soppinfeksjonen, for eksempel om den kan forårsakes av trang forhud. Det finnes ingen reseptfrie legemidler til behandling av sopp i underlivet hos menn. Den vanligste plagen ved sopp i underlivet er endret utflod fra skjeden.


Du kan også kjenne kløe og sårhet.

Sopp i underlivet - kjerringråd. Det er så vanlig at det alltid er tilstede i underlivet. Det er først når det blir for mye av det at vi kaller det en soppinfeksjon. Det er som oftest kvinner som merker sopp i underlivet , men menn kan også ha det selv om de ikke har mange symptomer på det. Les også: Vanlige årsaker til svie og kløe i underlivet.


Visse typer sopp er mer resistente mot behandling via midler man kan få kjøpt på apoteket eller fluconazole, og derfor er det viktig at legen tar en prøve av utfloden hvis man ikke blir kvitt infeksjonen etter normal behandling. Symptomer på sopp i underlivet er ofte kløe, svie eller smerte ved sex.

Kvinner merker gjerne at de kan få tykk, hvit og illeluktende utflo og menn kan oppleve sprekkdannelse på penis. Vanligvis vil en soppinfeksjon være ganske enkel å behandle. Soppinfeksjon i skjeden er plagsomt, men ikke farlig.


For å forebygge bør du unngå trange bukser og undertøy og overdreven vask av underlivet. For å behandle kan man kjøpe ulike midler reseptfritt i apotek. For sopp er dessverre like irriterende som det er vanlig. En soppinfeksjon i underlivet er noe de fleste kvinner opplever én eller flere ganger i løpet av livet. Man anslår at så mange som 5- av damer er plaget med tilbakevendende soppinfeksjon mer enn fire ganger i året.


Med andre or sopp er noe alle kvinner burde kunne litt om. Vanlige symptomer på sopp i underlivet er hvit utflod med samme konsistens som sur melk eller cottage cheese, kløe i underlivet , svie ved skjedeåpningen og hevelse i kjønnsleppene (kilde: 7). Hvis du har hatt sopp i underlivet før, og er helt sikker på at det er det du har fått, kan du behandle deg selv. Noen kvinner får ofte tilbakefall. Det finnes mange forskjellige merker av stikkpiller (vagitorier) og utvendig kremer til behandling av soppinfeksjon.


Hvis lokal behandling ikke hjelper, finnes det reseptbelagte tabletter. Behandling av sopp i underlivet hos menn. Symptomer knyttet til sopp i underlivet hos menn er gjerne kortvarige og forsvinner av seg selv, men ved aggressive tilfeller kan det være nødvendig å bruke krem mot gjærsopp som du finner på Apoteket.

Slik forebygger du sopp på penis. Det kan være flere årsaker til kløen, for eksempel. Antibiotika hemmer bakteriene som normalt lever sammen med små mengder sopp i skjeden.


Når bakteriene drepes, får soppen overtaket og kan formere seg fritt. Også behandling med kortison eller immundempende medisiner kan medføre soppinfeksjon i skjeden. Vi anbefaler bruk av løse bomullstruser og unngå bruk av stramme bukser, da soppen trives best i varme og fuktige forhold. En bør unngå vask av underlivet mer enn en gang daglig.


Vasken bør utføres med bare rent vann eller en såpe med lav pH. Slike såper får du kjøpt på apoteket. Kostendringer har ingen dokumentert effekt. Mistenker du det bør du se etter disse symptomene. Les om soppinfeksjon på Canesten her.


Les hvordan du kan behandle sopp i underlivet på Canesten her. Det du beskriver kan godt være sopp i underlivet. Om du velger å ta en soppkur og se før du evt. Har du hat usikker sex bør du også sjekke deg for muli.


Denne infeksjonen i underlivet ble for første gang oppdaget hos en mann. Han fant ut at sopp kan leve naturlig i underlivet uten å skape problemer, men har mulighet til å bryte ut. Som tidligere nevnt anser mann ikke sopp som en kjønnssykdom, men sopp kan likevel føre til kløe og svie i underlivet hos menn, primært på penis.


De typiske symptomene på sopp hos menn er utslett og irritasjon under forhuden og generell kløe og svie rundt og på kjønnsorganet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg