tirsdag 23. juni 2015

Erstatte gjær med bakepulver

Jeg har en del matvarer jeg ikke kan spise. Blandt annet en del kornprodukter og gjær. Men det skal være g gjær i deigen. Er det mulig å erstatte dette med bakepulver ? Eller andre hevingsmidler? Erstatte bakepulver med gjær ? Noen som vet hvor mye bakepulver du evt trenger for å erstatte 50g gjær f. Bakverk med bakepulver blir som oftest bedre om deigen som skal stekes ikke er så tykk.


Du må nesten prøve deg frem! Dersom du hverken tåler gjær eller gluten er det nok knekkebrød som gjelder for deg - og nøttekaker da selvsagt ;) Du kan høre med bakerne på ditt bakeri om de vil prøve seg med bakepulver i glutenfrie brød for deg. Eksempler på kaker med både natron og syre er lapper, sveler og tykke lefser. Vær obs på at karbondioksiden som får deigen til å heve dannes i det man blander sammen røren, så det anbefales ikke å la rører med natron stå lenge før steking.


Se også alt du kan lage av denne ferdige deigen. Bakepulver er en blanding av kullsyresalter og en syre. Ved tilgang på fuktighet og varme frigjøres kullsyrer i kullsyresaltet. Hasteboller er veldig myke og gode boller, som i tillegg er svært raske å lage fordi de er laget med bakepulver i stedet for gjær.


Deigen trenger derfor ingen heving. Barn pleier å elske disse bollene, -og særlig hvis du setter dem i papirformer med ulike farger og mønster. Oppskriften rekker til stk. Natron reagerer med syre og vil gi en paddeflat, brun kake, dersom den erstatter bakepulver i en kakeoppskrift uten syre.


Simply Recipes foreslår derfor at du kan bruk en teskje edikk eller sitronsaft for hver halve teskje natron i oppskriften. Det korte svaret er nei. Flere ulike bakepulvere ble solgt i første halvdel av det 19. Vi bryr oss om ditt personvern. Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data.


Helt ærlig, så bruker jeg ikke bakepulver så ofte. Bruker man natron som hevingsmiddel, må deigen inneholde noe syre, f,eks sur melk eller fruktsaft. Du kan ikke erstatte gjær med bakepulver i dette brødet dessverre, da vil det ikke heve.


Når det gjelder eddik, mener du i andre oppskrifter antar jeg. Ja, det kan ofte erstattes av sitronsaft :) Har selv vært på en diett uten gjær og eddik, så vet hvordan det er. I tillegg kan du gjerne ha i litt bakepulver for å gi deigen et ekstra løft. Husk at selv om du har i bakepulver skal deigen heves - bakepulveret har ingen effekt på gjæringsprosessen, men gir baksten en ekstra piff under selve stekingen. En deig med kun bakepulver som hevemiddel, får mindre luftbobler enn ved bruk av gjær.


Man får et kortere bitt og gjerne en tørrere konsistens. Den type bakst smaker derfor best når den er nystekt. Deig og røre med bakepulver krever ingen lang elte- og. Biscuits med bakepulver. Denne retten har 27kcal pr 1gram.


Jeg spiser ikke gjær i heletatt og baker derfor bare boller uten gjær , her er den oppskriften jeg bruker: dl.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg