tirsdag 2. juni 2015

Europeisk helsetrygdkort gratis

Europeisk helsetrygdkort gratis

En teknisk feil har oppstått. Vennligst prøv igjen senere. Briter som besøker Norge, vil også kunne benytte sine Europeiske helsetrygdkort her. Viktig å merke seg.


Europeisk helsetrygdkort gratis

Der finner du også nyttig informasjon om bruk av kortet. Dersom du ikke har tilgang til å bestille kortet på helsenorge. Alle i familien må ha hvert sitt helsetrygdkort på reise.


Det europeiske helsetrygdekortet er gratis og gjelder i tre r. Kortet blir utstedt gratis av HELFO i Norge. Leveringstiden for helsetrygdkort er normalt virkedager. Ifølge Helfo er det i år hele 680. Marit Winther Abrahamsen ved Helfo. Fødestedet må være tilknyttet det offentlige.


Europeisk helsetrygdkort gratis

Ta kontakt med Helfo dersom du ikke får benyttet helsetrygdkortet. Europeisk helsetrygdkort hjelper og gir hvert år trygghet for at tusenvis av ferierende nordmenn får nødvendig helsehjelp i alle EØS-land og Sveits. Har du reiseforsikring i Europeiske , kan du hente ditt digitale reisekort via Europeiskes app, eller Mine sider. Reisekortet bekrefter at du har forsikring i Europeiske , slik at du raskt får den hjelpen du trenger.


Du har rett til behandling på lik linje med oppholdslandets borgere. Du får stønad etter reglene som gjelder i det landet du oppholder deg i. Bestill kortet gratis på nettsiden helsenorge. Det kan bestilles gratis via telefon eller nettsiden helsenorge. Vær oppmerksom på at det også gjelder egne regler for tredjelandsborgere som har helsetrygdkort fra Nederland. Europeisk er bokstaver langt og inneholder vokaler og konsonanter.


For info som ikke er relatert til kryssor så kan du slå opp europeisk i ordboka. Har du allerede et helsetrygdkort , bør du sjekke utløpsdatoen. Kortene har en varighet på tre år, og du må selv huske å fornye det.


I fjor var det nesten 900. Dette kortet utstedes av Helfo, og gir deg rett til nødvendig medisinsk behandling ved sykehus eller lege som er tilknyttet det offentlige helsevesenet i landet du oppholder deg i. Er du medlem av folketrygden og oppholder deg midlertidig i et annet EØS-land eller Sveits, bør du ha med deg europeisk helsetrygdkort. Linker til gratis vareprøver og gode tilbud.


Europeisk helsetrygdkort gratis

Helsetrygdkortet gir ikke rett til dekning av utgifter hvis du reiser ut for å få medisinsk behandling. Spør oss er en gratis tjeneste for. Hvem har krav på europeisk helsetrygdkort ? For å få helsetrygdkort , må du i utgangspunktet være medlem i den norske folketrygden og være statsborger i et EØS-land.


De som allerede har et helsetrygdkort , bør sjekke utløpsdatoen på kortet. Når det nærmer seg utløp, bør du bestille et nytt kort.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg