onsdag 24. juni 2015

Drikke alkohol

Hold pappvinen kjølig og smakfull. Kjøp den hos CoolStuff. Se på våre nyeste gadgets. Vi har de kuleste gavene du kan gi.


Alkohol er ett av de vanligste rusmidlene og kan føre til alkoholisme.

Les mer om alkohol og hvordan den påvirker kroppen din og de rundt deg. Alkoholholdig drikke er drikkevarer som inneholder alkoholen etanol og som er fremstilt ved gjæring. I dagligtale kalles det ofte bare alkohol.


Små mengder alkohol innebærer vanligvis liten skaderisiko for friske personer. Graden av helserisiko øker både med hvor høy promille du har og hvor ofte du drikker, men det er store individuelle forskjeller. Alkoholhaldig drikke er definert som drikke med meir enn prosent vol.


Alkoholfri drikke er dei som inneheld under volumprosent alkohol.

Drikke som inneheld mellom og prosent alkohol , blir kalla alkoholsvak. For alt er det en fastsatt ti sier Bibelen, også for å holde seg unna alkohol. Forkynneren 3:1) Det kan for eksempel være at en person ifølge landets lover er for ung til å drikke.


En annen prøver kanskje å overvinne et alkoholproblem. Og noen bruker kanskje medisiner som ikke bør tas sammen med alkohol. Er det egentlig sunt eller usunt å drikke små mengder alkohol ? Det er ikke lett å gi noe klart svar, forteller Morten Grønbæk, direktør for danske Statens Institut for Folkesundhed.


Han har blitt spurt 1ganger om det er sunt å drikke et lite glass rødvin. Ammende kvinner bør være forsiktige med å drikke alkohol , fordi vi ikke vet hvor grensen går for skadelig påvirkning av barnet. Nyfødte barn har umoden lever, med liten evne til å bryte ned selv små mengder alkohol. Ammende bør derfor vente med å drikke alkohol til det har gått minst seks uker etter termin.


SVAR: Hei Det står ikke noe i alkoholloven om at det er lov å drikke før man er år. Loven sier heller ikke noe direkte om at det ulovlig å konsumere alkohol dersom man er under år. Hvor mye alkohol er det ok å drikke på én dag?


Drikker du større mengder øker risikoen for skader og ulykker.

Faren for kramper er størst hos personer som har hatt abstinenskramper tidligere, som har brukt både alkohol og tabletter, eller som har fått alkoholabstinens etter å ha sluttet å drikke på grunn av en annen sykdom. Epilepsimedisiner, for eksempel Tegretol, kan forebygge abstinenskramper. Helsedirektoratets retningslinjer sier klart at gravide bør avstå totalt fra å drikke alkohol gjennom hele svangerskapet. Fosteret får samme promille som mor, og alkoholen kan skade celler og hemme danning av nye celler. Hjernen er særlig sårbar fordi den utvikler seg gjennom hele svangerskapet, skriver Helsedirektoratet på sine nettsider.


Dersom det skal skjenkes alkohol om bord på fly som er offentlige transportmidler og som går i innenrikstrafikk må det søkes Helsedirektoratet om statlig skjenkebevilling. Om bord i fly kan det kun gis bevilling til å skjenke drikke med under volumprosent alkohol. Utenrikstrafikk er ikke omfattet av bevillingssystemet.


Farer forbundet med det å drikke for mye. Selv om Bibelen nevner positive sider ved vin, fordømmer den fyll og det å drikke for mye. En kristen som velger å drikke alkohol , vil derfor gjøre det bare i moderate mengder. Det er fritak for alkoholavgiften for alkohol som skal brukes til teknisk, vitenskapelig eller medisinsk bruk. Alkoholen må gjøres utjenlig for drikke eller på annen måte garanteres mot å bli brukt til drikke.


Alkohol har høyest konsentrasjon i brennevin, mens vin og øl inneholder noe lavere konsentrasjoner. Norske helsemyndigheter anbefaler at kvinner ikke bør drikke mer enn alkoholenheter de dagene man drikker,. Hvor mange alkoholenheter en mengde alkohol inneholder kan variere veldig,.


På steder som nevnt i første led må heller ikke eier eller annen ansvarlig oppbevare, servere eller tillate servering eller drikking av alkohol. Forbudet mot drikking og servering av alkohol i lokaler som nevnt i første ledd nr.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg