torsdag 11. juni 2015

Depresjon hjelp

Man må først forstå sykdommen, for å kunne hjelpe. Det første du kan gjøre som pårørende er derfor å lese deg opp på sykdommen, forstå hva den gjør med tankene og følelsene til den deprimerte. Vær en heiagjeng – uten å mase.


Når man er deprimert er viljen syk. Det er viktig å innse at det er den deprimerte selv som må ta seg ut av situasjonen, ikke de pårørende (det fins haugevis av tiltak og teknikker som hjelper mot depresjon ). Men hva kan man gjøre hvis man ønsker å hjelpe ?

DEPRESJON HJELP Vi gir deg hjelp med utredning og behandling av alle typer depresjon. Men selv om å overvinne depresjon hverken er lett eller raskt gjort, er det langt i fra umulig. Denne artikkelen vil gi deg tips og teknikker for hvordan du kan komme ut av den depressive tilstanden.


Kognitiv terapi er effektiv behandling ved depresjon. Depresjon - selvhjelpskurs. I dette kurset anbefales det å bruke arbeidsarket som hører til. Man ønsker ikke annet enn å hjelpe , men ofte er det tilsynelatende lite av det man gjør som har reell effekt.


Jeg tror noe av det viktigste man kan gjøre som pårørende er å forstå hva depresjon er, og deretter akseptere at det til syvende og sist er den deprimerte selv som bestemmer om vedkommende vil bli bedre eller ikke. Informasjonen på helsenorge.

Det er ingen erstatning for undersøkelse eller behandling hos helsepersonell. Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke fastlegen. En depresjon er sjelden noe du med letthet kommer deg ut av, og mange trenger profesjonell hjelp.


Det finnes ulike typer depresjoner. Denne informasjonen handler om depressive episoder og tilbakevendende, depressive episoder. På fagspråket heter det klinisk depresjon. Fastlegen din skal selv prøve å hjelpe deg med lette og moderate lidelser.


Ved mildere angst og depresjon skal det først forsøkes med samtalebehandling. Senere kan det bli aktuelt med medisiner, eller du kan bli henvist videre for behandling andre steder. Når du skal be om hjelp hos fastlegen, kan det være lurt å tenke gjennom hva du. Styrketrening hjelper mot depresjon Styrketrening har så god effekt mot depresjon at det kan betraktes som en klinisk behandling, konkluderer forskere i en stor gjennomgang av forskningen. Det er mange mentale verktøy som kan hjelpe deg med å håndtere depresjon : Delta i aktiviteter som interesserer deg.


Dette vil øke din fysiske og mentale energi og vil hjelpe deg å unngå negative tanker. Snu de negative tankene til positive tanker. Forklar at det er et uttrykk for depresjonen å kjenne det sånn, og at depresjoner alltid går over. Formidle at du ønsker å hjelpe til ved å legge til rette for en behandling som bidrar til det. Både psykoterapi og medikamentell behandling med antidepressiver kan være til god hjelp ved depresjon.


De nasjonale retningslinjene for depresjon beskriver hvilke muligheter som finnes, og gir også råd om selvhjelpstiltak. Du finner en versjon av retningslinjene, skrevet av helsemyndighetene for pasienter og deres pårørende her.

Har flere av symptomene pågått i over to uker bør man vurdere å søke hjelp for å komme fortest mulig ut av den depressive tilstanden. Så hvis du plages av tunge tanker, dårlig selvfølelse, liten lyst til å gjøre ting og mangler energi, er du ikke alene. Psykoterapi med seg selv: Det vi gjerne kaller skyggearbeid eller psykoterapi, krever ofte hjelp fra en psykoterapeut, men man kan også gjøre en innsats på egenhånd.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg